Policijska uprava Zvornik obilježila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga

ZVORNIK

Policijska uprava Zvornik obilježila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su danas, u ulici Svetog Save u Zvorniku, kao i na području svih policijskih stanica Uprave, vršili podjelu promotivnog materijala i letaka pod nazivom „Odupri se virtuelnim izazovima!“.

Cilj ovih aktivnosti je širenje svijesti o štetnostima i posljedicama koje nastaju usljed upotrebe narkotika kao i adekvatnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotreba droga.

Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na području PU Zvornik, za prvih pet mjeseci tekuće godine ukupno su evidentirana 54 slučaja zloupotrebe opojnih droga, od čega je 11 krivičnih djela i 43 prekršaja iz ove oblasti. Policijski službenici nadležnim tužilaštvima podnijeli su devet izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, protiv 10 lica.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da eventualna saznanja u vezi zloupotrebe opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih i doprinijeli većem stepenu bezbjednosti na ovom području.

(PU Zvornik)