Poetsкo veče zvorničкih i beogradsкih pjesniкa

MA Izdvojena ZVORNIK

Poetsкo veče zvorničкih i beogradsкih pjesniкa

 

U Domu omladine u Zvorniku održano je poetsko veče na kome su nastupili članovi Srpskog umjetničkog društva Beograd i zvornički zavičajni pjesnici.

Iz Srpskog umjetničkog društva Beograd nastupili su Neđo Ćićo Stojanović, Milan Stevanović Trnovica, Ljiljana Mudrić, Čedna Radinović Lukić, Joka Milošević, Igor Miljković, Ljubica Stojanović, Gordana Rusinkov Marković i  Momčilo Dedić.

Od zvorničkih zavičajnih pjesnika učešće na poetskoj večeri uzeli su Simo Ilić Simek, Borka Miličić, Danica Dana Gavrić, Željko Nestorović, Slavoljub Tomašević i Ilinka Matić.

Direktor zvorničke izdavačke kuće „ASoglas“ Dejan Spasojević rekao je novinarima da  zvornički pjesnici već duži niz godina ostvaruju saradnju sa Srpskim umjetničkim društvom, čiji članovi svojim pjesničkim i književnim izrazom baštine tradiciju srpskog naroda. 

 – Susreti zavičajnih i beogradskih pjesnika postali su tradicija u kulturnoj saradnji Srbije i Republike Srpske – rekao je Spasojević i dodao da će svi pjesnici izrecitovati po dvije svoje najnovije pjesme.

Spasojević je naglasio da će „ASoglas“, kao organizator ove manifestacije, i dalje raditi na unapređenju i omasovljavanju ovih susreta, kao i stvaranju uslova da oni budu prepoznatljivi na mapi kulturnih događaja grada Zvornika  i Republike Srpske. 

Spasojević je podsjetio da je saradnja između zvorničkih i beogradskih pjesnika i književnika obostrana, te da su Zvorničani nedavno gostovali u Beogradu.

Predsjednik Srpskog umjetničkog društva i književnik Neđo Ćićo Stojanović rekao je da su ovi susreti postali dio života pjesnika na kojima se nađu najnovija pjesnička i književna ostvarenja, ali se ne zaboravljaju ni ona koja su nastala i u ranijem periodu.

 – Zaista, veliko nam je zadovoljstvo što smo uspostavili kulturnu saradanju i radujemo se svakom daljem susretu i druženju – rekao je Stojanović.

On je dodao da svi učesnici koji dođu na ovu manifestaciju predstve nove knjige, pjesme, neka svoja prozna ostvarenja, odnosno predstave svje književno stvaralaštvo. 

Pjesnik Milan Stevanović Trnovica, koji je sa ovih prostora, predstavio je svoje dvije pjesme – „Pjesma o kiši i prolomima oblaka“  i „Bez zatvaranja kruga“.

On je dodao da je zahvalan organizatorima koji ovim susretima omogućuju druženja pjesnika, a sve u cilju  razvijanja i njegovanja kulturne saradnje između Republike Srpske i Srbije. 

Suorganizator ove manifestacije je Dom omladine, a pokrovitelj grad Zvornik.

(infobirac.net)