Fiba prijetila suspenzijom na OI, Bulut otkazao Amerikance

KOŠARKA SVIJET

Fiba prijetila suspenzijom na OI, Bulut otkazao Amerikance

 

Svetska košarkaška federacija zabranila je reprezentativcu Srbije u basketu 3×3 Dušanu Domoviću Bulutu da učestvuje na prestižnom američkom takmičenju Big3 ligi sa nekadašnjim NBA zvijezdama.

Najbolji basketaš svijeta na draftu u Las Vegasu izabran je u ekipu Bol Hogs, prije nego što mu je Fiba zaprijetila da će ostati bez nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju ukoliko zaigra u Big3 ligi, zbog čega se Novosađanin povukao.

 – Veoma sam razočaran što moram da objavim da neću moći da učestvujem u takmičenju Big3. Kao takmičaru, mogućnost da se nadmećem protiv bivših NBA igrača i nekih od najboljih tri na tri igrača na svijetu je bilo nešto čemu sam se radovao. Međutim, s obzirom na to da mi je Fiba zaprijetila uvođenjem sankcije, odnosno da postoji mogućnost da zbog toga ne mogu da učestvujem na Olimpijskim igrama, prisiljen sam da se povučem iz takmičenja. Veoma sam zahvalan Big3 što su mi pružili priliku da draftovanjem budem dio te lige i nadam se da se moj san jednog može pretvoriti u stvarnost – napisao je Domović Bulut na Instagramu.

Domović Bulut sa reprezentacijom Srbije ima čak četiri svjetska zlata i jedno srebro, dva puta je bio proglašen za MVP-i igrača na svjetskim prvenstvima, a ima i po jedno zlato i srebro sa šampionata Evrope.

Trenutno se sa nacionalnim timom nalazi u Amsterdamu na Svjetskom prvenstvu, gdje Srbija brani titulu.

(Izvor: rts.rs)