Pres konferencija PU Zvornik – Evidentirano 25 odsto manje saobraćajnih nezgoda

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Pres konferencija PU Zvornik – Evidentirano 25 odsto manje saobraćajnih nezgoda

 

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić rekao je danas da je u maju na javnim putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Zvornik evidentirano 39 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na maj prošle godine  za 13 saobraćajnih nezgoda ili 25 odsto manje.

Vasilić je na konferenciji za novinare pojasnio da je u ovih 39 saobraćajnih nezgoda, 16 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih su 12 sa lakše i četiri sa teže povrijeđenim licma, dok na sreću, poginulih lica u ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo. 

On je dodao da su u ovim saobraćajnim nezgodama ukupno povrijeđena 22 lica, od kojih je 17 zadobilo lakše i pet lica teže povrede.

Prema njegovim riječima, policija je u toku maja kontrolisala 2.685 vozila i vozača i  evidentirala 1.406 prekršaja, zbog čega je izdala 1.337 prekršajnih naloga.

 – Iz saobraćaja je isključeno 38 vozila i 98 vozača, od kojih je 85 vozača isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok su isključena i četiri vozača radi vožnje pod dejstvom narkotičkih sredstava – rekao je Vasilić. 

On je istakao da je analizom soabraćajnih nezgoda brzina ponovo bila najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda i da se ona pojavljuje u 15 slučajeva.

Načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta u Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Srpko Milošević rekao je da je u maju  evidentirano 57 krivičnih djela, što je za jedno krivično djelo manje u odnosu na isti period prošle godine.

 – U strukturi krivičlnih djela najbrojnija su iz opšteg kriminaliteta, kojih je evidentirano 51, dok su dva krivična djela privrednoig kriminaluteta, jedno zlouptrebe opojnih droga, jedno krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, te dva ostala krivična djela – rekao je Milošević.

On je dodao da su zbog ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena  52 izvještaja protiv 42 lica.

Prema njegovim riječima, u izvještajnom periodu evidentirana su dva krivična djela iz oblasti privrednog  kriminaliteta – nedozvoljena trgovina i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

 – Zbog ovih krivičnih djela podnesena su nadležnim tužilaštvima dva izvještaja protiv tri lica, dok ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 683.000 КM – rekao je Milošević.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Alaksandar Vasiljević rekao je da je u maju, na osnovu iznesenih pokazatelja bezbjednosna situacija na području Policijske uprave Zvornik u svim segmentima zadovoljavajuća.

(PU Zvornik)