Dvije generacije mladih košarkaša Zvornik Basketa osvojile titulu novosadske VIBA lige

KOŠARKA SPORT ZVORNIK

Dvije generacije mladih košarkaša Zvornik Basketa osvojile titulu novosadske VIBA lige

Mladi košarkaši Zvornik Basketa još jednom su potvrdili da se u ovom klubu radi ozbiljno i da se posvećuje velika pažnja najmlađima koji će biti budućnost zvorničke košarke. Generacije košrkaša rođenih 2006. godine i 2007/2008. godine osvojile su titulu prvaka novosadske VIBA lige koja je jedno od najjačih takmičenja za najmlađe košarkaše u Srbiji. 

Dječaci i jedna djevojčica (o kojoj ćemo posebno napisati nekoliko redova) rođeni 2006. godine u finalu plej-ofa su savladali ekipu Zicera rezultatom 74:36 te pokazali da rezultati koje ova generacija postiže nisu slučajni. U ligaškom dijelu sezone Zicer je bio uspješniji i tada slavio sa pet poena razlike, ali je finalni susret pokazao ko je u ovom trenutku kvalitetniji tim. 

 

Generacija košarkaša i nezaobilaznom košarkašicom o kojoj će sigurno u budućnosti puno pisati je bez poraza završila takmičenje, a u finalu je bila uspješnija od ekipe KK Sport key rezultatom 65:35. Ova generacija je pokazala da ima ogroman potencijal i da može puno toga napraviti u budućnosti.

 

Djevojčica koja je tek napunila 12 godina i koja je sa obje generacije dječaka je osvojila titule prvaka VIBA lige zove se Milica Dragičević. 

Međutim ona nije popunjavala samo broj igrača na klupi kao što su mnogi sigurno pomislili već je u konkurenciji dječaka rođenih 2007/2008 bila najbolji strijelac lige sa prosjekom od 20 poena po meču!!!

Taj prosjek bi sigurno bio i bolji da Milica nije nastupala za generaciju dječaka rođenih 2006. godine, pa su je treneri morali odmarati, jer je igrala dva meča dnevno i uvijek pružala svoj maksimum.

Potrudila se maksimalno svojim igrama i zalaganjem na terenu da joj svi u dvorani zapamte ime, pa se tako u finalu moglo čuti skandiranje njenog imena od strane roditelja iz drugih klubova koji su navijali za Zvornik Basket.

– Sa Milicom nisu jureni prosjeci, to je jednostavno ona. To je dio njenog karaktera i samo ako joj dozvoliš malo prostora u odbrani i ako je malo podcijeniš ona će dati 100 poena. Za ovaj prosjek od 20 poena smo mi krivi jer nije bio veći. Nama to nije bilo bitno, pa smo je redovno odmarali da bi igrala sa dječacima 2006. Ne da bi popunjavala broj u toj generaciji, nego da bi bila bitan igrač u rotaciji. Imali smo i do sada kvalitetne djevojčice u klubu, ali ovakav spoj talenta, radne etike i karaktera nismo imali. I reći ću vam još nešto, ona je jedina djevojčica koja trenira sa 20 dječaka 2005. /06. godište i to joj ne predstavlja problem, a svojim kvalitetom se potrudila da je momci gledaju kao ravnopravnog člana ekipe. Milicu sada očekuje jedno izuzetno radno ljeto, pa ćemo vidjeti kako će se dalje razvijati – rekao je Dejan Gajić trener Zvornik Basketa.

Kada smo tražili od trenera i saigrača datum rođenja Milice Dragičević dobili smo odgovor da ne znaju tačno, ali da je rođena na isti dan kada i najveći košarkaš svih vremena Majkl Džordan. 

Portal infobirac.net čestita mladim košarkašima Zvornik Basketa i njihovim trenerima na još jednom velikom uspjehu, a Milici Dragičević na osvojenom priznanju za najboljeg strijelca lige.

infobirac.net