Ženska fudbalska ekipa „Radnik Bumerang“ iz Bijeljine osvojila Kup Republike Srpske – Zvorničanke bodrile Zvorničanke

FUDBAL

Ženska fudbalska ekipa „Radnik Bumerang“ iz Bijeljine osvojila Kup Republike Srpske

Zvorničanke bodrile Zvorničanke

 

Ženska fudbalska ekipa „Radnik Bumerang“ iz Bijeljine osvojila je Kup Republike Srpske. U finalnoj utakmici u Bijeljini savladana je ekipa „Banjaluke“ sa 4:1 nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu utakmice bilo je 2:2.

Veliki udio u osvjanju ovog trofeja u ekipi iz Bijeljine ima Zvorničanka Valentina Šakotić, standardna prvotimka i reprezentativka BiH, koja je bila strijelac jednog gola iz jedanestrca. Na klupi za rezervne igračice Bijeljinki, bila je i mlada Jovana Stevanović iz Zvornika.

Da Bijeljinke stignu do trofeja, pomogle su i Zvorničanke, fudbalerke Drine, šampionke Republike Srpske i članice Premijer lige BiH. Svoje dlanove da pomognu bivšim saigračicama u ekipi „Radnik Bumeranga“ nisu štedile Marija Gajić, Milana Jović i Milica Jović iz Zvornika. Dušom uz drugarice bila je Ružica Milošević, koja nije mogla prisustvovati utakmici.

U stručnom štabu ekipe iz Bijeljine je i Zvorničanin Dragan Šakotić, koji takođe ima velike zasluge za ovaj trofej. Može se reći da su Zvorničanke svojim bodrenjem pomogle Zvorničankama u dresu tima iz Bijeljine da dođe do vrijednog trofeja.

D.Gajić