Osnovac Aleksa Perušinović iz Šekovića oborio nacionalne rekorde na takmičenju u slaganju “Rubikove kocke”

ŠEKOVIĆI

Osnovac Aleksa Perušinović iz Šekovića oborio nacionalne rekorde na takmičenju u slaganju “Rubikove kocke”

U Banjaluci se 25. maja održalo četvrto Otvoreno prvenstvo u slaganju Rubikove kocke i drugih mozgalica, na kojem učestvuje 55 takmičara iz devet zemlja koji će pokazati svoje vještine u 13 disciplina.
Učenik sedmog razreda O.Š. “Jovan Dučić” iz Šekovića, Aleksa Perušinović pokazao je izvanredan talanat i znanje u svim disciplinama koje su se našle pred takmičarima. Ono što je posebno značajno naglasiti jeste to, da je Aleksa jedan od najmlađih takmičara i kao takav, osvojio je dvije zlatne medalje odnosno dva prva mjesta u disciplinama “SKJUB” i “PIRAMIDA”. Aleksa je takođe učenik generacije, skromno i marljivo dijete pred kojim je defintivno blistava budućnost.

Ukupan rezultat Alekse Perušinovića :

1 – mjesto u skjubu,

1-mjesto u piramidi,

Tri oborena nacionalna rekorda:

-skjub najbolje vrijeme

-skjub prosječno vrijeme od 5 slaganja

-piramida prosjecno vrijeme od 5 slaganja.


Član Saveza misaonih igara Republike Srpske za Rubikovu kocku Marko Vukadinović rekao je novinarima da je zainteresovanost ove godine velika i da učestvuju vrhunski takmičari koji su pokazali svoje vještine u disciplinama kao što je slaganje Rubikove kocke naslijepo i jednom rukom.

Vukadinović kaže da učestvuju takmičari iz BiH, Srbije, Makedonije, Rusije, Grčke i drugih zemalja, od kojih najmlađi ima devet, a najastariji 49 godina.

Očekuje se da će na takmičenju u slaganju Rubikove kocke biti postignuto vrijeme koje će se naći u prvih 100 u svijetu.

Vukadinović kaže da će konačni rezultati biti objavljeni na sajtu Svjetske asocijacije za Rubikovu kocku u utorak, 28. maja.

Marketing menadžer kompanije “Prointer ITSS” Vlatko Vukotić, koji je generalni sponzor takmičenja, rekao je da je ovoj kompaniji drago da može uložiti u znanje, jer inovacije, znanje i nauka moraju biti prioritet.

– Ovdje su se spojili znanje, nostalgija starijih koji su nekada slagali Rubikovu kocku, kao i mlađih kojima je ona sada zanimiljiva i entuzijazam organizatora koji je pokazao da se i sa malo može napraviti puno – naveo je Vukotić.

izvor: FB stranica birac danas