Dječiji hor Doma omladine „Zvončići“ sutra gostuje u Tuzli

ZVORNIK

Dječiji hor Doma omladine „Zvončići“ sutra gostuje u Tuzli

Zvornički „Zvončići“ sutra nastupaju u Tuzli. na četvrtom Međunarodnom horskom šampionatu „Lege Artis”. Na ovom šampionatu najavljeno je više od hiljadu učesnika iz 22 ansambla koji stižu, pored gradova naše zemlje, iz  Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, ali i daleke Kolumbije.

Članovi Dječijeg hora Doma omladine „Zvončići“ nastupiće sutra zajedno sa drugarima iz Dječijeg hora „Lege Artis“ i Male škole violine „Lege Artis“ iz Tuzle  i to u okviru Koncerta za djecu pod nazivom „U susret horskom šampionatu“. Koncert počinje u 12 časova u velikoj sali Bosanskog  kulturnog centra.

Vođa hora „Zvončići” Hristijana Sandić kaže da će koncert trajati oko sat vremena, a naši mali horisti će se predstaviti sa šest pjesama.

 – Veoma  smo uzbuđeni, iako ne idemo u punom sastavu, ali ipak nas ide velika većina, skoro  50 članova – dodaje Sandićeva. 

Ona se zahvalila  dirigentu i direktoru Međunarodnog horskog šampionata „Lege Artis” Jasminu Hasiću na pozivu, kao i Gradskoj upravi Zvornik koja je podržala odlazak u Tuzlu.

Nakon Tuzle,  članovi Dječijeg hora Doma omladine „Zvončići“ planiraju, kao što su i obećali, da održe koncert u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u našem gradu.

 – U julu mjesecu putujemo u Brčko, gdje ćemo nastupiti na otvaranju međunarodne konvencije za mlade. To je za nas još jedan veliki događaj, u kome ćemo učestvovati i koji će pored mnogih drugih biti upisan u našoj biografiji –  ističe vođa Dječijeg hora Doma omladine „Zvončići“ Hristijana Sandić.

(Izvor: radioosvit)