U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ – Spremanjem raznovrsnih jela kuvari položili praktični dio maturskog ispita

ZVORNIK

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“

Spremanjem raznovrsnih jela kuvari položili praktični dio maturskog ispita

 

Zahvaljujući opremljenosti kabineta za praktičnu nastavu, učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“, smjer kuvar položili su praktični dio maturaskog ispita u ovoj ustanovi. Oni su spremali raznovresna jela koja su kasnije bila izložena za degustaciju.

 – Učenici su pripremali jela internacionalne kuhinje, odnosno kompletan meni, hladno predjelo, glavno jelo, salate i dezerte. Svi su uspješno položili, a to smo i očekivali jer se radi o jednoj od najboljih generacija kuvara jer su uglavnom ovo zanimanje upisivali odlični i vrlodobri učenici – rekla je Pisić i dodala da su i učenici zadovoljni jer je interesovanje vlasnika ugostiteljskih objekata za zapošljavanje ovog kadra veliko.

 – Nadamo se da će i ove godine biti veliko interesovanje za ovaj smjer, a imamo obećanje od resornog ministarstva da ako bude veliki broj učenika želio da upiše ovo zanimanje izmijenićmo plan upisa i upisati dva odjeljenja kuvara i konobara – istakla je Pisić.

Zahvaljujući donacijama i različitima projektima, u školi je u jednoj učionici postavljena sva potrebna oprema za praktičnu nastavu iz kuvarstva, a i praksa se, pored ovog kabineta, obavlja u hotelima i restoranima te je interesovanje učenika za ovo zanimanje svake godine veliko.

(infobirac.net)

FOTO: M. Popović, S. Riđošić