„Vukovcima“ uručene plakete i nagrade

BRATUNAC

„Vukovcima“ uručene plakete i nagrade

 

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović uručio je danas opštinske plakete i novčane nagrade  najboljim učenicima završnih razreda Srednjoškolskog centra „Bratunac“ i osnovnih škola „Vuk Кaradžić“, „Branko Radičević“ i „Petar Кočić“.

Na svečanom prijemu, koji je, povodom završetka školske 2018/19. godine, upriličen u Domu kulture u prisustvu direktora škola i roditelja, uručene su nagrade za ukupno 17 učenika generacije i nosilaca  „Vukove diplome”.

 – Ovi učenici su naš ponos jer su postigli izvanredne rezultate u dosadašnjem školovanju i na najbolji način predstavljaju opštinu u kojoj žive, svoje škole i roditelje – rekao je Mlađenović poručivši da će opština Bratunac nastaviti da podržava uspješne đake i studente kroz dodjelu stipendija i drugih vidova pomoći.

On očekuje brži ekonomski razvoj ove opštine u kojem će, kako je rekao, biti dovoljno radnih mjesta za sve one koji budu željeli da se vrate u Bratunac poslije svršenih studija.

Iz budžeta opštine izdvojeno je po 150 maraka za učenike generacije, a za one koji su dobitnici  Vukove diplome po 100 maraka.

(Izvor: opstinabratunac.com)