Marija Milutinović đak generacije, fudbalerka i fudbalski sudija

FUDBAL

Marija Milutinović đak generacije, fudbalerka i fudbalski sudija

 

Kada se nešto voli i želi, nije nemoguće da se i ostvari. Pokazuje nam ovo primjer mlade Marije Milutinović, koja je kao vukovac i đak generacije u Srednješkolskom centru Petar Kočić završila ugostiteljsku školu, smjer kuvar. Sa ženskim fudbalskim klubom Drina iz Zvornika, osvojila je titulu prvaka Republike Srpske i plasirala se u Premijer ligu BiH. Uz sve to je i fudbalski sudija.

 – Veoma je teško uskladiti sve obaveze koje sam sebi nametnula. U svemu odlučujuću ulogu igra ljubav prema školi i sportu. U školi se trebalo istaći među učenicima koji žele isto kao i ja. Bilo je trenutaka kad nisam vjerovala u sebe. Omiljeni predmet bila mi je matematika. Želja mi je da završim četvrti stepen školovanja – rekla nam je Marija.

Fudbal i djevojka, naizgled dvije suprotnosti koje ne idu jedna sa drugom.

– U mom slučaju to nije tako. Znala sam da dosta vremena provodim uz male ekrane da gledam fudbalske utakmice. Želja mi je bila da jednog dana zaigram na pravom terenu za neki klub i želja mi se ispunila u fudbaskom klubu Drina iz Zvornika sa kojim sam za tri godina postojanja osvojila titulu prvaka Republike Srpske i plasirala se u Premijer ligu BiH. Kako sam kao fudbalerka za neuspjehe najčešće krivila sudije, odlučila sam da se okušam kao fudbalski sudija. Trudim se da budem pravedna, ali se uvijek nađe neko ko će da me okrivi da nisam, kao što sam i ja nekada radila, ali se trudim da sve to ispravim – kaže Marija.

Dodala je da je uz pomoć igračica, trenera i starijih sudija uspjela da sve to pravaziđe i da stekne potrebna iskustva kao fudbalski sudija.

D.Gajić