Održana taкmičenja u starim igrama i rješavanju zagonetкi

SREBRENICA

Održana taкmičenja u starim igrama i rješavanju zagonetкi

 

U okviru kulturno-sportske manifestacije „Dani Srebrenice“ juče su održana sportska takmičenja u Osnovnoj školi „Кosta Todorović“ u Skelanima čiji su se đaci takmičili i u starim igrama i zagonetkama opisanim i objavljenim u knjizi „Crni Vrh, selo u Osatu“ autora Branka Filipovića. Riječ je o starim, već zaboravljenim igrama seoske djece, kao i zagonetkama karakterističnim za područje Osata i njegovih stanovnika, što je opisano u toj knjizi, kao i običaji, igre i način života stanovnika tog sela i kraja do izbijanja posljednjeg rata.

U Narodnoj biblioteci Srebrenica održana je promocija knjige „Lajkovčanka“, autora Velimira Žunića i „Dečak koga je ujeo gušter“, Vojislava Radojkovića.

Riječ je o mladim književnicima koji su do sada objavili po nekoliko knjiga koje su predstavili srebreničkim ljubiteljima pisane riječi među kojima je najviše bilo srednjoškolaca.

„Dani Srebrenice“ otvoreni su 24. maja i planirano je da traju do 6. juna, kada će biti završeni obilježavanjem Dana Narodne biblioteke u ovom mjestu i dodjelom nagrada autorima najboljih literarnih, likovnih i foto radova pristiglih na konkurse, raspisane povodom ove manifestacije i Dana biblioteke.

(infobirac.net)