Učenicima iz Šapca najviše nagrada na „Zgitar festu“

ZVORNIK

Učenicima iz Šapca najviše nagrada na „Zgitar festu“

 

U organizaciji Osnovne muzičke škole u Zvorniku je održan sedmi po redu festival gitare, za učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola, „Zgitar fest“ na kome su najviše uspjeha imali učenici muzičke škole „Mihajlo Vukdragović“ iz Šapca. Po riječima direktorice OMŠ „Vojin Komadina“ iz Zvornika Dijane Zekanović takmičenje je bilo odlično organizovano.

 – Imali smo učesnike u pet kategorija, a sve učenike je ocjenjivao stručni žiri u sastavu Vojislav Ivanović, Stevan Jović i Emir Okanović. Drago nam je da smo još jednom uspješno organizovali festival gitare – rekla je Zekanović.

Pobjednik prve kategorije bio je Dušan Žunjić iz Valjeva, druge Ognjen Đurđević iz Šapca, dok je u trećoj kategoriji pobjednik bio Luka Petrović, takođe, iz Šapca. U četvrtoj i petoj kategoriji takmičili su se učenici srednjih muzičkih škola, a najbolji su bili Šapčanin Vladimir Janković i Tina Stanković, koja trenutno pohađa srednju muzičku školu u Valjevu.

Učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ iz Zvornika ostvarili su sljedeće rezultate: Mihajlo Kravljača (97 bodova) I kategorija, Anđela Mišić (98 bodova) III kategorija.

Na takmičenju je nastupilo 30 učenika iz Republike Srpske, FBiH i Srbije.

(infobirac.net)