Sportske igre mladih u Zvorniku

ZVORNIK

Sportske igre mladih u Zvorniku

 

U Zvorniku su otvorene Sportske igre mladih na kojima su se takmičila djeca u malom fudbalu, košarci, odbojci, atletici i igri „između dvije vatre“.

Savjetnik gradonačelnika Ognjen Pavlović je, otvarajući igre, istakao da su Sportske igre mladih manifestacija koju Gradska uprava svake godine podržava jer, kao i drugi slični događaji, mogu da motivišu djecu da se bave sportom i da se razvijaju u zdravom i pozitivnom duhu.

Ena Jašić Šurković, pi-ar menadžer igara, istakla je zadovoljstvo što Sportske igre madih i ove godine „uživaju podršku gradskih vlasti“.
– Danas djeca imaju priliku da provedu sasvim drugačije dan nego inače, jer je ovo sportski dan kada se oni takmiče, druže i zabavljaju. Oni koji pobijede u Zvorniku imaće priliku da učestvuju na velikom finalnom takmičenju igara u Sarajevu, gdje će odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz ostalih 37 gradova u BiH, a nakon toga, svi oni koji pobijede u Sarajevu predstavljaće našu državu na Međunarodnim sportskim igrama mladih u Splitu gdje će se takmičiti protiv mališana iz Srbije i Hrvatske – rekla je Jašić-Šurković.
Dejan Gajić, koordinator Sportskih igara u Zvorniku, istakao je da je ovo deveta godina kako se igre odigravaju u Zvorniku, te da su okupile oko 1.000 dječaka i djevojčica.
– Mislim da je ovo najveća i najljepša sportska priča u BiH i hvala Gradskoj upravi što su prepoznali njen značaj i što svake godine pružaju podršku – rekao je Gajić.

(S. Savić)