Počeo Međunarodni tekvondo turnir u Zvorniku – Danas cjelodnevna takmičanja u Rekreativno sportskom centru

MA Izdvojena ZVORNIK

Počeo Međunarodni tekvondo turnir u Zvorniku

Danas cjelodnevna takmičanja u Rekreativno sportskom centru

 

U organizaciji Tekvondo kluba „Srpski Soko“ u Zvorniku je jutros počeo Međunarodni turnir „Gran pri Zvornik 2019“ na kome će nastupiti oko 300 takmičara iz 36 ekipa.

Prema riječima Duška Kusmuka, predsjednika TKDK „Srpski Soko“ turnir je izuzetno kvalitetan jer su se odazvali svi najkvalitetniji takmičari iz različitih krajeva svijeta.

 – Na turniru će se takmičiti članovi 36 klubova u svim takmičarskim kategorijama. Zahvaljujući prošlogodišnjoj dobroj organizaciji turnira, na ovaj drugi turnir su nam se odazvali svi oni koji su i najavili nastup na takmičenju. Danas ćemo ovdje vidjeti takmičare koji su ove godine bili prvaci Evrope, a tu je i jedna takmičarka iz Hrvatske koja je ove godine osvojila titulu prvaka svijeta. To dovoljno govori o kvalitetu turnira – rekao nam je Kusmuk i dodao da su ove godine, u organizacionom smislu, turnir podigli na viši nivo.

 

Na turniru će nastupiti tekvondoisti iz 14 zemalja svijeta, odnosno iz SAD-a, Italije, Austrije, Češke, Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Grčke, Sjeverne Koreje, Mađarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH.

(infobirac.net)