Postavljen mobilni saobraćajni poligon u dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“

ZVORNIK

Postavljen mobilni saobraćajni poligon u dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“

 

U dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ danas je  postavljen mobilni saobraćajni poligon za edukaciju učenika. Za realizaciju ovog projekta Gradska uprava Zvornik dobila je dio sredstava od Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

 – Prva saradnja nam je sa Osnovnom školom „Sveti Sava“, ali nam je cilj da mobilni saobraćajni poligon od septembra, odnosno naredne školske godine, bude postavljen u svim osnovnim i srednjim školama, kao i vrtićima na području grada. Učenici iz naših škola pokazali su se kao dobri na svim takmičenjima iz bezbjednosti u saobraćaju – rekla je Danica Pelemiš-Subotić, samostalni stručni saradnik za promociju grada i projektno planiranje.

 – Smatramo da  je edukacija uvjek dobrodošla, posebno najmlađih, od predškolskog uzrasta, pa će i oni imati prilike da vježbaju na 400 kvadrata velikom saobraćajnom poligonu – dodala je Pelemiš-Subotić.

Vrijednost poligona, koji ima saobraćajnice, biciklističke staze, semofore, raskrnice i pješačke prelaze je oko 12.000 KM, a Grad Zvornik i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske učestvuju u projektu sa po 50 odsto.

(infobirac.net)