Maturanti dvije zvorničke srednje škole prodefilovali gradom – Matursko veče u znaku mladosti i ljepote

ZVORNIK

Maturanti dvije zvorničke srednje škole prodefilovali gradom

Matursko veče u znaku mladosti i ljepote

 

Svečanim defileom od zgrade Gradske uprave do platoa „Kasina“, ispred Narodne biblioteke, u Zvorniku je počelo obilježavanje maturske večeri učenika Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra „Zvornik“. Maturante je pozdravio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, koji im je, sa direktorima škola, uručio „Vukove diplome“.

 – Ovo je trinaesta generacija maturanata koju sadašnja garnitura ispraća u život. Poželimo im zdravlje i sreću kako bi nastavili radni kontinuitet koji su stekli u proteklom periodu. Gradska uprava stoji iza njih uvijek, kroz dodjelu stipendija, a praktično svi naši studenti, koji su uspješni, imaju stipendiju. U proteklom periodu, ove dvije škole iznjedrile su veliki broj doktora, inženjera i drugih uspješnih stručanjaka. To je pokazatelj da je Zvornik zdrava sredina, da djeca uče i pokazuju svoje znanje te očekujemo da i ova generacija to pokaže – istakao je Stevanović.

Direktorica SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić istakla je da je ovaj dan veoma važan ne samo za maturante i njihove porodice već i za grad.

 – Dragi učenici u školi ste imali svoje uspone i padove i razvijali svoje sposobnosti. Pored najboljih ocjena sticali ste i drugove i prijatelje i odrastali. Mi smo se kao pedagozi trudili da vam pokažemo da u životu nisu važne samo petice već da treba biti dobar i plemenit čovjek. Zahvalni smo Gradskoj upravi na podršci po pitanju prevoza, nagrada, stipendija za „vukovce“ i druge učenike – rekla je Pisić i poželjela im da ostvare svoje snove i budu uspješni u daljem obrazovanju.

Goran Grujić, direktor TŠC „Zvornik“ istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što može da pozdravi još jednu generaciju uspješnih maturanata.

 – Dragi učenici, vi ste kroz srednjoškolsko obrazovanje stekli i brojna prijateljstva koja će trajati za cijeli život. Obrazovanje je najjače oružje kojim možete i kojim ćete mijenjati svijet. Na tom putu želim vam puno sreće i mnogo uspjeha – naveo je Grujić.

Prigodni pokloni uručeni su učenicima generacije četvrtog stepena Tanji Gavrić i trećeg stepena Mariji Milutinović iz SŠC „Petar Кočić“, odnosno Milanu Markoviću i Кristijanu Periću iz TŠC „Zvornik“.

Tanja Gavrić je ovom prilikom istakla da je dugo čekala ovaj trenutak te se zahvalila svim učiteljima, nastavnicima i profesorima koji su učestvovali u njihovom obrazovanju, a posebno svojim roditeljima.

 – Ovo je nestvaran osjećaj i drago mi je da je ispraćaj maturanata ovako organizovan, odnosno da je naš trud prepoznat – rekla je Gavrić i dodala da će upisati teorijsku matematiku u Beogradu.

Milan Marković je istakao da puno znači biti đak generacije te se zahvalio svima koji su mu pomogli na putu sticanja znanja.

 – Zahvalan sam svim profesorima i drugovima te se nadam da ću i na fakultetu nastaviti da postižem ovakve rezultate – rekao nam je Marković, koji planira da upiše Elektrotehnički fakultet u Banjaluci.

Ove godine, kiša je skratila boravak maturanata na platou ispred Кasine, zbog čega je gradonačelnik Stevanović maturantima prigodne poklone uručio u motelu „Viktorija“ i u sali „Drina“ gdje su proslavljali matursko veče.

Ove godine, u dvije škole, maturiralo je 426 učenika, 271 iz SŠC „Petar Кočić“ i 155 iz TŠC „Zvornik“.

(infobirac.net)