Drina bez prava na kiks, Budućnost dočekuje Glasinac – najava fudbalskog vikenda

FUDBAL

Drina bez prava na kiks, Budućnost dočekuje Glasinac – najava fudbalskog vikenda

 

Fudbaleri Drine igraju u subotu utakmicu osmog kola Lige za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske protiv ekipe Slavije u gostima. Nakon što su osvojili samo bod u posljednja dva kola Zvorničani su se doveli u veoma tešku poziciju da obezbijede prvoligaški status. Oni bi morali da ostvare sve pobjede u posljednja tri kola, što im, možda, opet ne bi bilo dovoljno jer bi zavisili od rezultata drugih ekipa.

U ostalim utakmicama igraju Tesktilac i Modriča te Sloboda i Sutjeska.

U Drugoj ligi, grupa Istok Budućnost će u 28. kolu dočekati ekipu Glasinca 2011 sa Sokoca. Guber igra na svom terenu sa Famosom, a Bratstvo iz Bratunca gostuje kod Mladosti iz Rogatice.

U 28. kolu Regionalne lige, grupa Istok Čelopek je domaćin ekipi Batkovića. Trnovica gostuje kod Partizana iz Donje Trnove, Podrinje kod ekipe Šekovića, a Jedinstvo putuje u Derventu, gdje igra sa domaćom ekipom Birča.

U Područnoj ligi, grupa Birač igra se 14. kolo koje je bilo odloženo zbog Vasksra. Parovi su: Pecka-Tabanci, Budućnost-Jardan, Lokanj-Jasenica, Borac-Jadar i Branjevo-Polet.

Fudbalerke Drine, nove prvakinje Republike Srpske, igraju u nedjelju utakmicu kupa sa ekipom Sloge iz Kakmuža sa kojom su igrale odlučujuću utakmicu baraža za titulu prvaka. Utakmica se igra u Petrovu.

Juniori Drine igraju u nedjelju od 17 časova revanš utakmicu baraža za titulu prvaka u Omladinskoj ligi, grupa Sjever B protiv ekipe Modriča Alfa. U prvoj utakmici, prije sedam dana, u Modriči bilo je 1:0 za domaćina pa se juniorima Drine pruža prilika da se plasiraju u finalnu utakmicu se pobjednikom grupe Centar.

Pioniri Drine već su osvojili prvo mjesto u grupi Istok. Oni će za potvrdu titule igrati u subotu od 10 časova u Zvorniku sa ekipom Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

D.Gajić