Svečana akademija povodom Dana grada Zvornika – Povelja grada uručena Budimiru Aćimoviću

MA Izdvojena ZVORNIK

Svečana akademija povodom Dana grada Zvornika

Povelja grada uručena Budimiru Aćimoviću

 

U Domu omladine danas je održana „Svečana akademija“ povodom Dana grada Zvornika na kojoj su uručena najveća gradska priznanja zaslužnim pojedincima. Ovom prilikom priređen je prigodan kulturno-zabavni program, u kome su učestvovali članovi Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“, orkestar i solisti Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“, Dječiji hor „Zvončići“ te recitatori.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Zoran Stevanović je istakao da su pred Zvornikom dani velikih ulaganja i realizacije značajnih projekata.

 – Uzimajući u obzir započete projekte i one koji će krenuti do kraja ove godine, mislim da ćemo po prvi put imati veća ulaganja u naš grad nego što je naš godišnji budžet. Cilj nam je da Zvornik vratimo na mjesto najrazvijenijih gradova u regiji te da nastavimo sa realizacijom velikih projekata u samom gradu – rekao je Stevanović i među prvima najavio projekat izgradnje parkinga.

 

 

 – Ove godine nas očekuje izgradnja parkinga, izbor najboljeg ponuđača i početak radova na novom bloku bolnice, već sljedećeg mjeseca izbor najboljeg ponuđača za rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića, potom dogradnja prostorija za smještaj okružnog suda, pravobranilaštva i drugih sudskih institucija koje su nam vraćene dobijanjem statusa grada te izgradnje nove zgrade Gradske uprave u Zvorniku – rekao je Stevanović i dodao da je jedan od važnih segmenata i završetak stečaja u FG „Birač“.

 – Očekujemo da se u toku godine završi stečaj u FG „Birač“, da dođe strateški partner kako bi se „Alumina“, a time i grad Zvornik intenzivnije razvijali. Pitanje naše toplane takođe je vezano za završetak stečaja u FG „Birač“ i vidimo da se taj kraj nazire, srećni smo zbog toga i očekujemo da će se to vrlo brzo završiti kako bi „Alumina“ krenula putem kojim treba da ide – istakao je Stevanović i dodao da je Zvornik puno uložio i u mlade te da više nema listi čekanja za vrtić nakon otvaranja novog objekta u „B blokovima“.

 – Posebno mi je drago zbog stipendiranja naših studenata jer ne može mnogo gradova da se pohvali činjenicom da ima preko 150 studenata na prestižnim državnim fakultetima u zemlji i okruženju koji imaju prosjek ocjena iznad 8,5, kao što to ima Zvornik – zaključio je Stevanović.

 

Primajući nagradu, „Povelju grada Zvornika“, Budimir Aćimović se zahvalio gradskoj upravi na priznanju, potom onima koji su ga predložili za nagradu kao i odbornicima koji su donijeli takvu odluku.

 – Ovo mi mnogo znači i još uvijek sam prepun emocija. Zahvalan sam GU Zvornik koja je pokrenula ovu priču, a posebno mi je drago jer je grad nastavio  da se razvija i vjerujem da će, poput velike kompanije iz našeg grada, i drugi privrednici sklopiti aranžmane sa evopskim partnerima i ući na ovo veliko, najkvalitetnije, i najsigurnije svjetsko tržište – istakao je Aćimović.

Zlatna medalja „Stanko Nikolić” dodijeljena je posthumno Zoranu Ivanoviću za doprinos razvoju prosvjete i kulture, a nagradu je primio njegov sin Miloš.

 – Ovo je za mene i moju porodicu jako težak i emotivan trenutak. Zahvalni smo na priznanju jer je moj otac ostavio značajan pečat u prosvjeti i kulturi ovog grada, a posebno što nam je u amanet ostavio jedinu ćiriličnu monografiju o Zvorniku te što je po njegovom prijedlogu ustanovljeno ovo najveće zvorničko priznanje – istakao je Miloš Ivanović.

 

 

Srebrna medalja „Stanko Nikolić” uručena je Stani Lazarević za doprinos razvoju obrazovanja djece i Milivoju Gajiću za društveno odgovoran rad. Bronzana medalja „Stanko Nikolić“ uručena je Slavku Bojiću i Vukašinu Jankoviću za humana djela darivanja krvi, a Ajši Hasanović za posebne rezultate u poljoprivredi, odnosno proizvodnji mlijeka.

Prije početka akademije, položeni su vijenci na spomen obilježju iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

(infobirac.net)