SDSS odgovorio vandalima u Hrvatskoj – „Hvala vam što ste uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje!“

SVIJET

SDSS odgovorio vandalima u Hrvatskoj – „Hvala vam što ste uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje!“

 

Nakon serije plakata na kojima su predstavljeni kandidati sa SDSS-ove liste, ta stranka je krenula u završnu fazu predizborne kampanje za evropske izbore. Ovaj put riječ je o bilbordima na kojima SDSS na ćiriličnom i latiničnom pismu zahvaljuje svima koji su uništili njihove plakate i tako ponudili odgovor na jedan od predizbornih slogana – „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj“.

 – Hvala vam što ste uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje! – poručili su iz SDSS-a vandalima koji su ostavili trag na njihovom plakatima u većini hrvatskih gradova.

Počelo je sa Siskom gdje su iskidani, dok su u Splitu – kao i u drugim gradovima – nikad pronađeni počinioci na njih napisali „Srbe na vrbe“, „Palite traktore“, „Za dom spremni“, „Orjunaši“, i „NDH“.

Najgnusnije poruke – „Zakolji srpsku djecu“ i „Ubi Srbina“ – u utorak su osvanule na plakatu u Ulici grada Vukovara Zagrebu.

Poruke mržnje osudile su brojne osobe iz javnog života, a Miloradu Pupovcu i njegovoj listi javnu podršku pružio je Miroslav Ćiro Blažević, bivši hrvatski selektor.

(Izvor: rts.rs)