U Zvorniku održano Republičko takmičenje iz srpskog jezika – Lazar Zec i Sofija Pejaković osvojili prve nagrade

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U Zvorniku održano Republičko takmičenje iz srpskog jezika

Lazar Zec i Sofija Pejaković osvojili prve nagrade

 

Na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika, koje je danas održano u Zvorniku, u konkurenciji učenika srednjih škola prvo mjesto je osvojio Lazar Zec iz Gimnazije „Petar Kočić“ iz Novog Grada dok je kod osnovaca prvo mjesto pripalo Sofiji Pejaković iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Banje Luke.

Kod srednjoškolaca drugo mjesto je pripalo učenici Mariji Đurđević iz SŠC „Ivo Andrić“ iz Višegrada, a treće mjesto Anastasiji Đurđić iz SŠC „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice. Kod osnovaca drugo mjesto dijele Danilo Birčaković iz OŠ „Sveti Sava“ i Jana Krnetić iz OŠ „Borisav Stanković“ iz Banje Luke. Treće mjesto pripalo je Jani Antelj iz OŠ „Sveti Sava“ iz Gacka.

Rade Lalović, inspektor i prosvjetni savjetnik za srpski jezik u Republičkom pedagoškom zavodu Republike Srpske istakao je da je ovo jedna od rijetkih prilika da se takmičenje osnovnih i srednjih škola održi na jednom mjestu. On je učenicima poručio da su pokazali odlično znanje, a pobijedili su prvi među jednakima i da treba čestitati i njima i njihovim nastavnicima.

 – Marljivo učite i radi i dalje, a posebno čuvajte svoj jezik i ćirilicu jer je to dio vašeg identiteta – rekao je Lalović učenicima.

Direktorica SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić istakla je zadovoljstvo što su bili domaćini te dodala da su u organizaciji takmičenja učestvovali svi profesori srpskog jezika iz srednje i osnovne škole iz Zvornika. Radomir Petrović, direktor OŠ „Sveti Sava“ čestitao je pobjednicima te dodao da su na takmičenju učestvovali učenici drugih razreda srednje škole i sedmih razreda osnovne škole. Domaćin takmičenja, koje je organizovao Republički pedagoški zavod Republike Srpske, je bio SŠC „Petar Kočić“ uz suorganizaciju OŠ „Sveti Sava“.

Prije samog takmičenja, prigodan muzički program i recitacije izveli su učenici OŠ „Sveti Sava“.

(infobirac.net)