Fudbalerke traže Premijer ligu, fudbaleri nastavlju borbu za opstanak – Budućnost gostuje Famosu, u Tršiću dočekuju Čelopek

FUDBAL

Fudbalerke traže Premijer ligu, fudbaleri nastavlju borbu za opstanak

Budućnost gostuje Famosu, u Tršiću dočekuju Čelopek

 

Fudbalerke Drine igraju u nedjelju revanš utakmicu za ulazak u Premijer ligu BiH protiv ekipe Sloge iz Kakmuža, kod Petrova. U prvoj utakmici bilo je 4:3 za domaćina, a pobjednik iz ovog dvomeča će biti novi član Premijer lige. Utakmica se igra od 17 časova.

Fudbaleri Drine igraju u šestom kolu Lige za opstanak protiv ekipe Sutjske u Foči. U ostalim utakmicama sastaju se Sloboda – Modriča i Tekstilac-Slavija.

U Drugoj fudbalskoj ligi, grupa Istok igra se 27. kolo. Budućnost gostuje kod Famosa, Guber kod Stakorine, a Bratstvo iz Bratunca je domaćin Mladosti iz Gacka.

U 27. kolu Regionalne lige, grupa Istok Podrinje igra na svom terenu sa Čelopekom. Trnovica dočekuje Lokomotivu, a Jedinstvo Slobodu.

U Područjoj ligi, grupa Birač igra se 17. kolo. Parovi su: Borac-Pecka, Branjevo-Lokanj, Polet-Budućnost, Jadar-Tabanci i Jasenica-Jardan.

Pioniri Drine igraju u 17. kolu protiv ekipe Borca u Šamcu. Do kraja Lige ostaje još jedno kolo, a Drinini pioniri se nalaze na prvom mjestu sa najviše izgleda da osvoje prvo mjesto u grupi Istok.

U subotu i nedjelju u Zvorniku će se igrati turnir omladinskih ekipa pod nazivom „Drina open 2019“. Organizator je fudbalski klub Drina, a učestvovaće ekipe 2007, 2008, 2009. i 2010. godišta. Očekuje se učešće oko 600 mladih fudbalera iz Republike Srpske i zemalja u okruženju.

D.Gajić