Potpisani ugovori o isporuci 52 sistema za navodnjavanje

BRATUNAC

Potpisani ugovori o isporuci 52 sistema za navodnjavanje

 

Predstavnici opštine Bratunac i švajcarske organizacije „Karitas“ potpisali su danas ugovore sa 52 proizvođača maline kojima su obezbijeđeni sistemi za nadnjavanje zasada „kap po kap“. Кorisnici ovog projekta, ukupne vrijednosti 17.000 maraka, obezbijedili su 40 odsto sredstava.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Ševko Кarić najavio je da će isporuka sistema za navodnjavanje početi naredne sedmice.

 – Ovim projektom je, osim nabavke, predviđeno postavljanje sistema i predavanje o njihovom efikasnom korištenju i poboljšanju prinosa. Sistemi će biti dostavljeni korisnicima ovog projekta i postavljeni u zasadima – rekao je Кarić.

Predstavnik švajcarske organizacije „Karitas“ Adnan Jašarević rekao je da se projekat nabavke sistema za navodnjavanje zasada maline provodi u okviru borbe protiv klimatskih promjena. On je istakao da je nabavka sistema veoma važna za proizvođače maline jer mogu očekivati viši prinos od  30 do 40 odsto.

Opština Bratunac je prošlog mjeseca, zajedno sa švajcarskom organizacijom „Karitas“, a uz učešće lokalnih poljoprivrednih proizvođača, isporučila 20 plastenika površine 100 metara kvadratnih sa kompletnom opremom i sadnim materijalom.

(Izvor: opstinabratunac)