Sjednica Štaba civilne zaštite – Nema opasnosti od poplava u Zvorniku

MA Izdvojena ZVORNIK

Sjednica Štaba civilne zaštite

Nema opasnosti od poplava u Zvorniku

 

U prostorijama Gradske uprave u Zvorniku održan je sastanak članova Štaba civilne zaštite na kome je konstatovano da nema opasnosti od poplava na području ove lokalne zajednice. Vodostaji rijeka Sapne i Hoče nisu značajno povećani, ali su službe na terenu i prate razvoj situacije. Trenutno je za za saobraćaj zatvoren stari most za naselje Ulice, a preporuka je da se zbog opkovanja oko mosta on ne koristi ni kao pješaki prelaz.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da ni Sapna ni Hoča nisu blizu tačke izlivanja te da se očekuje smanjenje intenziteta padavina, a time i opasnosti od povećanje njihovog vodostaja.

– Preduzeli smo neke prvenetivne mjere kao što je opkovanje oko starog mosta za naselje Ulice kako bi ga mogli demontirati ako bi došlo do povećanja vodostaja. Danas su urađeni i neki radovi na Hoči tako da trenutno ne prijeti nikakva opasnost od poplava – rekao je Stevanović.

Šef Službe civilne zaštite u Zvorniku Rajko Jurošević istakao je da su oni pripravni već dva dana te da imaju 24-oročasovno dežurstvo.

 – Mi smo preventivno obezbijedili lokaciju oko mosta za naselje Ulice kao i druge lokacije. Pratimo situaciju, pripremili smo pumpe u najugroženijim naseljima – rekao je Jurošević i dodao da se očekuje smanjenje i prestanak padavina te da je popunjenost korita rijeke Hoče oko 30 odsto, Sapne oko 40 odsto tako da bi i u slučaju daljih padavina mogle apsorbovati velike količine vode. 

On je dodao da imaju odličnu saradnju sa Službom civilne zaštite iz Sapne što je jako važno za brzo djelovanje u slučanju povećanja vodostaja na ovoj rijeci. 

(infobirac.net)