Novi uspjesi zvorničkih učenika na republičkim takmičenjima – Sandić i Matić najbolji u Republici Srpskoj

MA Izdvojena ZVORNIK

Novi uspjesi zvorničkih učenika na republičkim takmičenjima

Sandić i Matić najbolji u Republici Srpskoj

 

Ovogodišnje odlične rezultate zvorničkih osnovaca i srednjoškolaca na regionalnim i republičkim takmičenjima upotpunili su proteklog vikenda Veljko Sandić i Tadija Matić.

Sandić, učenik drugog razreda gimnazije, zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ osvojio je prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz istorije, koje je održano u Prnjavoru. Njega je za takmičenje pripremao profesor istorije Predrag Arsić. Ovom prilikom Sandić je istakao da je do prvog mjesta došao uz mnogo truda i rada, a takmičenje je samo potvrdilo njegovo veliko zalaganje za izučavanjem znanja iz ovog predmeta.

Tadija Matić, učenik devetog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika osvojio je prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz fizike, održanom u Banjoj Luci. Za takmičenje ga je pripremao nastavnik Miladin Miličić.

Matićev uspjeh je još veći ako se zna da je prije mjesec dana osvojio takođe prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz matematike i trenutno se priprema za državno takmičenje koje će se održati krajem ovog mjeseca.

Članovi odbojkaške sekcije SŠC “Petar Kočić”, koje je za takmičenje pripremao profesor Igor Đukanović, osvojili su treće mjesto na Republičkom takmičenju iz odbojke, koje je održano u Banjaluci.

Treće mjesto u bacanju kugle osvojila je učenica SŠC “Petar Kočić” Darinka Vidović, na Republičkom takmičenju iz atletike, koje je održano u Trebinju. Darinku je za takmičenje pripremao profesor Saša Kalajdžić. 

(infobirac.net)