Drina i Tekstilac remizirali u Zvorniku

FUDBAL SPORT ZVORNIK

Drina i Tekstilac remizirali u Zvorniku

Fudbaleri Drine i Tekstilca remizirali su u susretu koji je po svemu viđenom mogao zadovoljiti publiku u Zvorniku. Prvi su zapretili gosti u 7. minutu kada j nakon ubacivanja Marića sa desne strane, Perić šutirao glavom preko gola. U 11. i 14. minutu domaći su pokušali preko Markovića i Milivojevića bez uspeha.

U 15. minutu gosti stižu do vođstva. Defanzivac Drine Bajić je u svom kaznenom prostoru srušio Stanića, a sudija Gogić pokazao na jedanaesterac koji je u gol pretvorio Perić. Nakon primljenog pogotka domaći tim je krenuo još ofanzivnije, a u 18. minutu nakon karambola u kaznenom prostoru gostiju lopta se odbila do Stupara koji je šutirao sa iivice šesnaesterca, međutim Plisnić je paradom spasio svoju mrežu.

Osam minuta kasnije Bajić je prošao po desnoj strani i dobro ubacio, na loptu je natrčao Jevtić koji je šutirao sa desetak metara, ali je Plisnić odbranio. U 31. i 35. minutu Marković je pokušao udarcima sa distance bez uspjeha. Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Vasiljević koji je nakon kornera glavom šutirao preko gostujućeg gola.

Već u prvom napadu u drugom poluvremenu Marković je šutirao, Jolović odbio loptu, a Jevtić glavom šutirao pravo u Plisnića. U 53. minutu Marković je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je njegov udarac završio iznad prečke. Veliku priliku imala je Drina u 55. minutu kada je nakon prodora i ubacivanja Stjepanovića sa desne strane na loptu u srcu šesnaesterca natrčao Blagojević, ali je Plisnić odlično reagovao i zaštitio svoju mrežu.

Do izjednačenja domaći tim dolazi u 74. minutu kada je Blagojević nakon prodora i udarca sa petnaestak metara pogodio levi gornji ugao gostujućeg gola. U 82. minutu Vasiljević je pokušao atraktivno sa desetak metara ,,makazicama“, međutim Plisnić je bio siguran.

U poslednjem napadu na meču pokušao je napadač domaćih Jevtić čiji udarac je zaustavio najbolji aktr meča golman Tekstilca Dejan Plisnić.

DRINA – TEKSTILAC

1 : 1 (0 : 1)

ZVORNIK – Gradski stadion. Gledalaca: 400. Sudija: Slavoljub Gogić (I.Sarajevo). Strelci: Blagojević u 74. minutu za Drinu i Perić iz jedanaesterca u 15. minutu za Tekstilac. Žuti kartoni: Bajić, Blagojević (Drina), Despotović, Perić, Komlenović (Tekstilac).

 

DRINA: Lukić, Trifković, Vasiljević, Bajić (od 36. Blagojević), Stjepanović, Marković (od 72. Damjanović), Stupar, Milivojević, Jokić, Vasić, Jevtić.

TEKSTILAC: Plisnić,  Marić, Malović, Jolović, Despotović, Đuričić, Radoja, Perić, Ćorić, Stanić (od 65. Đorđević), Reljić (od 57. Komlenović).