Menadžment i radnici „Silkema“ u posjeti kompaniji „Alumina“

MA Izdvojena ZVORNIK

Menadžment i radnici „Silkema“ u posjeti kompaniji „Alumina“

 

Kompanija „Alumina“ iz Zvornika i slovenačka  firma „Silkem“ iz Kidričeva održaće danas i sutra zajedničku sindikalno-stručnu ekskurziju, kojoj će, osim radnika, prisustvovati i članovi menadžmenta ova dva strateška poslovna partnera.

„Alumina“ i „Silkem“ imaju dugogodišnju veoma uspješnu poslovnu saradnju koja kroz  zajedničke projekte i poslovno partnerstvo doprinosi boljem i konkurentnijem nastupu ovih kompanija na svjetskom tržištu. Predsjednik Simdikata metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ Radenko Smiljanić naglasio je da se, osim poslovne saradnje koja je evidentna između ova dva kolektiva, njeguje i sindikalna saradnja putem stručnih ekskurzija, razmjenom mišljenja, uzajamnim druženjem i obostranim posjetama.  Ističući da će „Alumina“ biti domaćin dvodnevnog druženje na nivou sindikata i menadžmenta, Smiljanić je rekao da je iz slovenačkog „Silkema“ doputovalo tridesetak radnika sa generalnim direktorom Janezom Bedračom i predsjednikom Sindikata Ignacom Gojkošekom. Smiljanić je dodao da će „Aluminu“ na ovom zajednikom druženju predstavljati dvadesetak radnika i menadžment kolektiva.

 – Održaćemo zajedničku sindikalno-stručnu ekskurziju, gdje ćemo u Kampu u Šćepan Polju kod Foče predstaviti naše firme, družiti se i održati zajednički rafting – rekao je Smiljanić i dodao da će posjetiti i Andrićgrad u Višegradu, odnosno pokazati kolegama iz Slovenije ljepote ovog kraja.

Smiljanić je naglasio da će sa „Silkemom“ biti nastavljena i prijateljska i poslovna saradnja.

 – Na saradnju nas upućuju nove tehnologije, nova dostignuća, rad na polju zajedničkog istraživanja, drugim riječima imamo dosta zajedničkih interesa da što više sarađujemo – rekao je Smiljanić.

Ističući da „Alumina“ i „Silkem“ održavaju saradnju  i veze koje su prijatne i korisne, Smiljanić je rekao da se na nivou sindikata organizuju godišnja naizmjenična druženja radnika između ova dva kolektiva. 

Predsjednik Sindikata „Silkema“ Ignac Gojkošek rekao je da zaposleni u ovom kolektivu vole da dođu u posjetu kolegama u „Alumini“ radi održavanja prijateljskih veza i uspješne poslovne saradnje.

 – Imamo oko 220 zaposlenih radnika, dolazili smo i ranije u Zvornik, ovdje nam je lijepo, srdačno nas dočekaju i imaćemo dva dana prijatnog druženja – rekao je Gojkošek.

On je pozvao svoje domaćine da dođu u posjetu svojim radnim kolegama u „Silkemu“.

(Izvor: srna)