Elfeti Veseli, deset godina robije zbog ubistva dječaka – Boračka organizacija Zvornik: Presuda je sramota pred Bogom i narodom

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION SVIJET ZVORNIK

Elfeti Veseli, deset godina robije zbog ubistva dječaka

Boračka organizacija Zvornik: Presuda je sramota pred Bogom i narodom

 

Sud BiH osudio je pripadnicu nekadašnje Armije BiH Elfetu Veseli na deset godina zatvora zbog ubistva dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica (Armija BiH), kazni Veselijevu, koja je bila pripadnik tog voda.

Na osnovu iskaza velikog broja svjedoka i vještaka medicinske struke, Sudsko vijeće je u prvostepenoj presudi zaključilo da je Veselijeva počinila krivično djelo za koje je optužnica tereti.

Elfeti Veseli je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Švajcarskoj.

Boračka organizacija Zvornik: Presuda Elfeti Veseli, stramota pred Bogom i narodom

Boračka organizacija grada Zvornika reagovala je na današnju prvostepenu presudu Suda BIH izrečenu Elfeti Veseli.

U saopštenju se kaže da je „bez trunke stida i srama Sud BiH prvostepenom presudom osudio Elfetu Veseli na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića iz Donje Kamenice kod Zvornika.

 – Njenog komandira Sakiba Halilovića sud je oslobodio optužbi za ovo djelo, ili bolje reći nagradio ga, zato što nije preduzeo nikakve mjere da spriječi ubistvo dječaka, odnosno da kazni počinioca. Ovo je samo još jedna u nizu zapanjujućih presuda koje je Sud BiH izrekao za zločine nad srpskim civilima. Ovakvom sramnom presudom su razočarane sve srpske majke i očevi, a jedina nada za njih je da će ova monstruozna osoba  u drugostepenom postupku dobiti pravednu presudu kakvu ovakvi monstrumi zaslužuju. Kako radili, tako vam Bog pomogao – stoji na kraju saopštenja iz Boračke organizacije grada Zvornika.

(Izvor: infobirac.net, radioosvit.com)