U okviru „Đurđevdanskih dana“ održan festival folklora, izložba, turnir u odbojci

BRATUNAC MA Izdvojena

U okviru „Đurđevdanskih dana“ održan festival folklora, izložba, turnir u odbojci

 

U okviru manifestacije „Đurđevdanski dani – Bratunac 2019“ održano je je više kulturno sportskih manifestacija koje su okupile veliki broj posjetilaca.

Festival folklora zvanično je otvorio načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović koji je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu u Vladi Srbije za podršku bratunačkom kulturno-umjetničkom društvu „Most“ koje je za nepunu godinu okupilo veliki broj djece, učenika i odraslih, te izazvalo veliku pažnju na nastupima koji su do sada organizovani.

Bratunčani su uživali u bogatom programu i prelijepim koreografijama, a svim učesnicima festivala organizatori su obezbijedili  večeru i druženje.

U okviru „Đurđevdanskih dana“  u sportskoj dvorani u Bratuncu održan je i turnir u odbojci. Na turniru su pored domaće ekipe „ŽOК Bratunac“  učestvovali „Crvena zvezda“ Obudovac, „Drina“ Bajina Bašta, „Libero 015“ Ljubovija  i „Net“ Vlasenica.

U okviru kulturnog dijela programa otvorena je kolektivna izložba likovnih radova. Pored bratunačkih slikara Save Vukadinovića, Ivana Кrsmanovića, Jovane Radović, Marije Banduke, Dragane Erić i Aleksandra Tomića izloženi su i radovi akademskog vajara Bojana Grujića iz Ljubovije i grafičkog dizajnera Aljoše Buhe.

Izložba je prodajnog karaktera, a ljubitelji umjetnosti još danas mogu pogledati izložene radove.

(Izvor: opstinabratunac.org)