Mlađi pioniri Zvornik Basketa osvojili bronzu na turniru u Bijeljinu

KOŠARKA SPORT ZVORNIK

Mlađi pioniri Zvornik Basketa osvojili bronzu na turniru u Bijeljinu

Na turniru u Bijeljini na kome su učestvovale ekipe beogradskog Partizana, Slovana iz Ljubljane i domaća ekipa Partizana iz Bijeljine mlađi pioniri Zvornik Basketa zauzeli su treće mjesto, ali mnogo bitnije od toga je da su odmjerili snage sa najboljim timovima iz Srbije i Slovenije. U prvom meču protiv Slovana Zvornik Basket je poražen rezultatom 55:50, a susret je prelomljen tek u finišu kada je do izražaja došlo iskustvo slovenačkog prvaka.

U meču protiv beogradskog Partizana ekipa iz Zvornika je pokazala da može da igra i protiv najboljih timova u regionu. Bilo je evidentno da mladi igrači zvorničkog kluba previše respektuju protivnika, a rezultat na kraju je glasio 65:44 za beogradske crno-bijele.

U poslednjem susretu protiv bijeljinskog Partizana Zvorničani su pokazali zašto su prvaci Republike Srpske i sa 80:21 slavili su u ovoj utakmici. 

– Ovo je bio izuzetno jak turnir na kome smo odmjerili snage sa protvnicima koji su među najboljim ekipama u regionu. Momci su stekli dragocjeno iskustvo koje će im puno značiti u narednom periodu – rekao je Dejan Gajić trener Zvornik Basketa.

infobirac.net