„Đurđevdanski dani – Bratunac 2019” – Nastupa Jelena Tomašević

BRATUNAC

„Đurđevdanski dani – Bratunac 2019” – Nastupa Jelena Tomašević

 

U Bratuncu će i ove godine biti održana tradicionalna, osamnaesta po redu, kulturno-sportska manifestacija „Đurđevdanski dani – Bratunac 2019” koja počinje 30. aprila i traje do 6. maja. U organizaciji Doma kulture Bratunac, a pod pokroviteljstvom opštine Bratunac, ovogodišnja manifestacija ponudiće raznovrstan zabavni, kulturni i sportski program.

Prvog dana festivala biće predstavljeno stvaralaštvo Osnovne škole „Branko Radičević” i Dječijeg obdaništa „Radost” iz Bratunca, od 19.00 časova na gradskom trgu, a druge večeri, 1. maja, na istom mjestu predstaviće se i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bratunca i OŠ „Petar Kočić“ iz Kravice.

U četvrtak, 2. maja, odigraće se turnir u odbojci od 10.00 časova u Sportskoj dvorani, a od 18.00 časova kolektivna izložba likovnih radova u galeriji Doma kulture Bratunac, gdje će biti izloženi radovi Save Vukadinovića, Aljoše Buhe, Bojana Grujića, Aleksandra Tomića, Jovana Radovića, Marije Banduke, Dragana Erića i Ivana Krsmanovića.

Istog dana od 19.00 časova održaće se druga „Smotra đurđevdanskog folklora“ kada će nastupiti osam kulturno-umjetničkih društava. U petak, 3. maja, održaće se veliki kros, a od 21.00 čas koncert Jelene Tomašević.

Biće održano i takmičenje u ribolovu, „KUP drinskih gradova – Bratunac 2019“ na  Rajskoj plaži, od 8.00 časova u subotu 4. maja, a od 21.00 čas biće održan koncert sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva i aksutična svirka grupe „Gnijev anđela“ iz Bratunca, a 5. maja održaće se turnir u košarci.

Manifestacija će se završiti 6. maja vjerskim obredom i lomljenjem kolača.

(Izvor: esrebrenica)