Odbojkašice Drine i Slavije odigrale prvu utakmicu baraža za popunu Prve lige – Nakon drame slavile gošće

OSTALI SPORTOVI

Odbojkašice Drine i Slavije odigrale prvu utakmicu baraža za popunu Prve lige

Nakon drame slavile gošće

 

U Zvorniku je odigrana prva utakmica baraža za popunu Prve odbojkaške lige između odbojkašica Drine i Slavije iz Istočnog Sarajeva. Drina je bila druga na završnom turniru drugoligaških ekipa za popunu Prve lige, a Slavija je zauzela posljednje osmo mjesto u Prvoj ligi Repulike Srpske.

Nakon prave drame u utakmici u kojoj je igrano pet setova slavile su gošće i tako stekle prednost pred revanš za sedam dana u Istočnom Sarajevu.

DRINA – SLAVIJA   2:3 (20:25, 27:25, 27:25, 19:25, 12:15)

U prvom setu gošće su povele sa 4:0, Drina je prvi put stigla do vođstva od 14:13, ali je Slavija preokrenula na 20:16 i dobila taj dio igre sa 25:20.

U drugom i trećem setu viđena je prava drama pa se igralo na razliku. U oba seta slavila je Drina sa po 27:25. Gošće su bile ubjedljive u četvrtom setu koje su dobile sa 25:19 pa se igrao peti set. Nakon izjednačene igre Slavija je prva došla do osjetnije prednosti kada je bilo 13:8. Serijom od 4:0 domaće su stigle do 12:13, ali za prekret nisu imale snage pa su gošće slavile sa 15:12, odnosno ukupno sa 3:2.

Najbolji utisak kod domaćih ostavile su, pored kapitena Violete Nikolić, Marija Perić, Marija Kovač i Ana Dragutinović, a kod gošći istakle su se kapiten Dajana Sikima, Ana Oro, Gala Košarac i Dajana Božić.

D.Gajić