Biljana Mitrović uspješna glumica iz Zvornika – Hrabrost je baviti se ovim poslom

ZVORNIK

Biljana Mitrović uspješna glumica iz Zvornika

Hrabrost je baviti se ovim poslom

 

Biljana Mitrović, djevojka koja je rođena u gradu na Drini, uspješno gradi pozorišnu karijeru u Beogradu. Pet godina je članica Akademije 28, gdje igra predstave za djecu, a u pozorištu Slavija igra pozorišne role za odrasle.

Za sebe kaže da je obična djevojka koja je zavoljela glumu, gledajući kao dijete emisije Fazoni i fore, Metla bez drške, Pazi sveže obojeno i druge.

– Kao srednjoškolka u Zvorniku, otkrila sam glumu, odnosno prije bih rekla da je gluma otkrila mene. Glumila sam u školskoj dramskoj sekciji i već tada shvatila da će gluma biti moj život. Ozbiljnije sam glumila u Omladinskom pozorištu pri Domu omladine u Zvorniku. Imala sam sreću da sa 18 godina dođem u Beograd i da kroz bavljenje glumom upoznam predivne i talentovane mlade ljude, ali i one starije koje sam kao dijete gledala na malim ekranima i divila im se. Presrećna sam i rekla bih hrabra jer danas bavljenje kulturom predstavlja pravu hrabrost – kaže nam Biljana.

U toku je priprema nove predstave u Pozorištu Akademija 28 pod nazivom Bajka o Lanini i razbojniku gdje igra naslovnu ulogu Lanine. Predstava je rađena po motivima pjesme Jovana Jovanovića Zmaja, režira je Sonja Knežević, glumica Narodnog pozorišta, a muziku je radila Bilja Krstić.

Mitrovićeva dodaje da su joj sve uloge drage i da ne može da izdvoji neku posebnu. Najdraže su joj one koje je radila sa Nemanjom Janičićem, Igorom Damjanovićem i Dejanom Stojakovićem.

 – Sa njima sam od početka i svi su mi veliki prijatelji i mnogo sam naučila od svakog od njih. Moja želja, kao i svakog glumca, je da igram u nekoj drami od Čehova, Šekspira ili Sterije. Međutim, danas se sve više rade komercijalne predstave modernog tipa, jer ljudi sve manje čitaju, a pogotovo izbjegavaju da gledaju ozbiljne komade – dodaje Mitrovićeva.

„Slušajte svoje srce“

Za mlade Zvorničane koji se kolebaju u izboru zanimanja ima jasnu poruku.

– Slijedite svoje srce i svoje biće. Svako zanimanje za sebe je teško i lijepo, a gluma je jedan od najtežih, ali i najljepših profesija – kaže glumica Biljana Mitrović, koju gledamo u seriji „Urgentni centar“.

D.Gajić

(Izvor: vecernjenovosti)