Vaskršnja čarolija na platou u centru grada

ZVORNIK

Vaskršnja čarolija na platou u centru grada

 

Plato ispred Narodne biblioteke danas je bio oaza radosti, ljubavi i dječijeg smijeha. Manifestacija Vaskršnje čarolije okupila je veliki broj naših najmlađih sugrađana koji su svojim kreacijama šarali vaskršnja jaja. Njega Stjepanović, direktorica Narodne biblioteke ističe da se u cilju očuvanja običaja, kulture i tradicije našeg naroda, već sedmu godinu zaredom organizuju manifestaciju Vaskršnja čarolija.

 – Cilj nas zaposlenih u Narodnoj biblioteci je da našim najmlađim sugrađanima ukažemo da su oni ti koji trebaju da sačuvaju našu bogatu tradiciju i kulturu  i u budućnosti je prenose na svoje potomke – istakla je Stjepanović.

Narodna biblioteka je prije petnestak dana organizovala i nagradni konkurs za najbolji likovi i literarni rad na koji se prijavilo preko 80 učenika zvorničkih osnovnih škola. Danas su najbolji među najboljim dobili i nagrade.

Stjepanovićeva ističe da su po troje najboljih iz obje kategorije nagrađeni  prigodnim pokonima, kao i troje mališana koji su najljepše našarali vaskršnja jaja.  Sjepanovićeva je dodala da današnja manifestacija ima i humanitarni karakter.

 – Sva danas našarana jaja, od naših najmlađih sugrađana biće poklonjena Domu za stara lica u Kiseljaku. To je još jedan cilj nas zaposlenih u biblioteci, da pored očuvanja običaja, kulture i tradicije, kod djece izazivamo empatiju, solidarnost i podstičemo ih na ljubav prema  čovjeku, a prije svega prema starim licima – kaže Stjepanović.

Direktorica Narodne biblioteke zahvalila se Turističkoj organizaciji grada Zvornika, Gradskoj upravi, Osnovnoj školi Sveti Sava i  Slikarskoj radionici Paleta koji su pomogli da današnja manifestacija bude uspješna. Stjepanovićeva se posebno zahvalila svim medijima koji prate aktivnosti  Narodne biblioteke i muzejske zbirke.

 – Sve što mi radimo, ne bi bilo dostupno široj društvenoj zajednici, niti regionu i zemlji da nema predstavnika medija koji to prate i zabilježe – naglasila je Stjepanovićeva.

(Izvor: radioosvit)

FOTO: Fejsbuk, NBZ