Uz podršku Vlade RS kreće rekonstrukcija mosta, izgradnja dva kružna toka u Karakaju, novi blok bolnice…

MA Izdvojena ZVORNIK

Uz podršku Vlade RS kreće rekonstrukcija mosta, izgradnja dva kružna toka u Karakaju, novi blok bolnice…

 

Na sastanku premijera Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Gradske uprave u Zvorniku istaknuto je da će se ove i naredne dvije godine raditi zanačajni infrastrukturni projekti u ovom gradu među kojima su rekonstrukcija „Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića“, izgradnja kružnog toka na raskrsnicama prema Tuzli i Sapni, radovi na novom bloku bolnice, nastavak rekonstrukcije ulica, rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda i drugi projekti. Gradonačelnik Zoran Stevanović dodao je da se razgovaralo o nastavku regulacije korita rijeke Sapne te završetku fiskulturne dvorane u Karakaju.

 – Konačno smo dobili građevinsku dozvolu za rekonstrukciju mosta, a sljedeće nedjelje će biti raspisan tender. Predsjednika Vlade RS smo upoznali i sa projektom rekonstrukcije zgrade Osnovnog suda, kako bi se obezbijedile dodatne prostorije za useljenje Okružnog suda, Privrednog suda, Pravobranilaštva i Okružnog tužilaštva – rekao je Stevanović dodavši da su u okviru projekata iz oblasti putne infrastrukture razgovarali o rehabilitaciji puta Zvornik-Vlasenica, te o potencijalnim pravcima brze ceste.

 – Očekujemo da ćemo vlastitim sredstvima u toku ove godine početi realizaciju ideje izgradnje nove zgrade Gradske uprave – rekao je Stevanović i izrazio zahvalnost Vladi Republike Srpske za podršku koju pružaju gradu Zvorniku.

Premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Zvornik centar i nosilac razvoja regije Birač i sugurno je da će Vlada Republike Srpske nastaviti da pomaže gradu i ovoj regiji i u narednom periodu kako bi ovu regiju, Podrinje i ovaj dio Republike Srpske što više razvili.

 – Vlada Republike Srpske je u prošloj godini u razvojne projekte grada Zvornika uložila oko pet miliona KM, a od 2006. godine oko 190 miliona KM, uključujući i sredstva Investiciono-razvojne banke. Upoznao sam gospodina Stevanovića o trasi puta koji će se graditi od Rače prema Bijeljini te razgovarali o raznim projektima, među kojima i o rekonstrukciji Doma zdravlja i proširenja kapaciteta zvorničke bolnice. Dogovorena je dinamika radova, kada se raspisuju tenderi te kada se radi projektno-tehnička dokumentacija – rekao je Višković.

(infobirac.net)