U dvije zvorničke srednje škole održana „Otvorena vrata“

MA Izdvojena ZVORNIK

U dvije zvorničke srednje škole održana „Otvorena vrata“

 

Prezentacijom zanimanja, opremljenosti kabineta za redovnu i praktičnu nastavu u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ i TŠC „Zvornik“ u Karakaju počela su „Otvorena vrata“, manifestacija u okviru koje učenici devetih razreda osnovnih škola biraju buduća zanimanja. Prema riječima Gorana Grujića, direktora TŠC „Zvornik“ očekivanja su da će ove godine upisati sva odobrena zanimanja.

 – Ove godine imamo i jedno novo zanimanje, a to je tehničar CNC tehnologija. Tradicionalno očekujemo dobar upis i u trogodišnjim zanimanjima koja su jako tražena što je pokazao upis prošle godine – rekao je Grujić.

Biljana Pisić, direktorica SŠC „Petar Kočić“ kaže da su ove godine uvali jedno novo zanimanje, odnosno računarsko-informatički smjer u gimnaziji.

 – Unazad nekoliko godina održavamo dan profesionalne orijentacije za učenike u obje škole kako bi svi učenici devetih razreda mogli da se odluče za buduće zanimanje. Zadovoljni smo interesovanjem učenika za sva zanimanja – navela je Pisić.

Prezentaciji zanimanja prisustvovao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelantosti u Zvorniku Darko Stefanović, koji je istakao da ove godine devete razrede završava 30 učenika više nego prošle godine, odnosno ukupno ih završava 440. Dvije srednje škole posjetili su učenici iz šest centralnih osnovnih škola iz Zvornika te učenici iz okolnih mjesta.

(infobirac.net)