Sindikat penzionera grada Zvornika uručio zahvalnicu sindikatu „Alumine“

ZVORNIK

Sindikat penzionera grada Zvornika uručio zahvalnicu sindikatu „Alumine“ 

 

Predstavnici Sindikata penzionera grada Zvornika uručili su  zahvalnicu sindikalnoj organizaciji metalske industrije i rudarstva u kompaniji „Alumina“ za doprinos u realizaciji programskih i društvenih aktivnosti koje je u proteklom periodu imala ova organizacija najstarijih u našem gradu.

Kako su nam rekli Milivoje Miladinović i Slavoljub Tomašević, čelni ljudi Sindikata penzionera grada Zvornika, u kompaniji „Alumina“, prije svega u sindikalnoj organizaciji metalske industrije i rudarstva, uvijek su nailazili na razumijevanje u svojim, inače, skromnim zahtjevima.

 – Gradska organizacija Sindikata penzionera okuplja oko 180 članova, među kojima je značajan broj nekadašnjih radnika Fabrike glinice „Birač“ i kompanije „Alumina“ – kaže Miladinović, predsjednik Sindikata penzionera grada Zvornika, dodajući da je razumljivo što su ostvarili veoma dobru saradnju sa sindikalnom organizacijom u ovom privrednom društvu.

Slavoljub Tomašević, koji je u Sindikatu penzionera Zvornika zadužen i za medijsku prezentaciju aktivnosti ove organizazije, kaže da penzioneri grada Zvornika, a posebno nekadašnji radnici ove fabrike, s posebnom pažnjom prate rad „Alumine“, koja je nosilac razvoja ove regije i koja, plaćanjem poreza i doprinosa, obezbjeđuje i punjenje republičkog budžeta, čija sredstva se koriste i za isplatu penzija.

 – Drago nam je da imamo razumijevanje u ovoj fabrici, koja kroz određene vrste pomoći ne zaboravlja svoje bivše radnike – ističe Tomašević.

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić rekao nam je da će sindikalna organizacija najvećeg zvorničkog kolektiva i ubuduće nastaviti da pomaže Sindikat penzionera grada Zvornika u granicama svojih mogućnosti.

(Služba za odnose s javnošću „Alumine“)