KUD „Sveti Sava“ održao godišnji koncert (FOTO,VIDEO)

MA Izdvojena ZVORNIK

KUD „Sveti Sava“ održao godišnji koncert (FOTO,VIDEO)

 

Zvornički KUD „Sveti Sava“ održao je večeras u Rekreativno sportskom centru godišnji koncert, petnaesti po redu, na kome je nastupilo preko 150 članova dječijeg, prvog izvođačkog ansambla, škole folklora te pjevačke grupe. Po riječima Dragana Golića predsjednika KUD-a ove godine koncert je imao i humanitarni karakter.

 – Ove godina ćemo dio sredstava od ulaznica odvojiti za liječenje našeg sugrađanina Igora Gelića. Ovo je nama šesti ili sedmi humanitarni koncert – rekao je Golić.

On je dodao da se svake godine trude da na godišnjem koncertu predstave nešto novo kako bi on bio drugačiji od prethodnog koncerta.

 – Ipak, da bi napravili nešto novo treba puno truda, ali i igrača jer nama poslije srednje škole svi odlaze i kao po običaju se ne vraćaju tako da uvijek radimo sa novim igračima. Ove godine smo ponudili nešto novo, dvije potpuno nove igre, iz Makedonije i jugiostočne Srbije. Posljednje četiri godine redovno nam dolaze prijatelji iz Folklornog ansambla iz Bogatića čiji orkestar prati naše igrače – naveo je Golić i dodao da je koncert počeo predstavljanjem svih učesnika koji su otpjevali „Brankovo kolo“.

Na kraju koncerta uručene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koje pomažu rad društva kao i članovima koji između dva godišnja koncerta postanu punoljetni.

(infobirac.net)