Abazović: Otкriveno 12 migranata u prvom tromjesečju

ZVORNIK

Abazović: Otкriveno 12 migranata u prvom tromjesečju

 

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je danas da je u prva tri mjeseca ove godine na području Uprave u blizini graničnog pojasa evidentirano 12 migranata, od kojih je u januaru zatečeno pet, a u martu sedam.

Abazović je podsjetio da je u prvom tromjesečju prošle godine evidentirano 125 ilegalnih ulazaka na područje koje je pod operativnom kontrolom Policijske urave Zvornik.  

On je na konferenciji za novinare rekao da Policijska uprava Zvornik, u skladu sa Sporazumom o pomoći i međunarodnoj saradnji na zaštiti granične linije, daje određeni broj policijskih službenika kao ispomoć Jedinici granične policije Zvornik.

Abazović je rekao da policijski službenici sa lokalnom zajednicom i stanovništvom  ostvaruju izuzetno dobru saradnju u cilju očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik. 

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić rekao je da je u prvom tromjesečju ove godine na području Uprave evidentirano 118 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 12 saobraćajnih nezgoda.

 – Od ukupno 118 saobraćajnih nezgoda, 29 je sa povrijeđenim licima, od kojih je 16 sa lakše, 12 sa teže povrijeđenim licima, dok je bila jedna saobraćajna nesreća sa jednim poginulim licem – rekao je Vasilić i dodao da je u tim saobraćajnim nezgodama ukupno povrijeđno 46 lica.  

On je rekao da je u posmatranom periodu izvršeno  9.059 kontrola vozača i vozila, evidentiran 4.741 prekršaj,  zbog čega su izdata 4.552 prekršajna naloga.

Vasilić je naglasio da je u posmatranom periodu iz saobraćaja isključeno 350 vozača, od kojih 280 zbog vožnje pod dejstvom alkohola i dodao da je isključeno iz saobraćaja i 27 vozača koji su vozili pod uticajem narkotičkih sredstava, što je više za 42 odsto u odnosu na isti period iz prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da su u prva tri mjeseca na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirana 143 krivična djela,  što je za 18 krivičnih djela manje u odnosu na isti period prošle godine. 

On je dodao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijet  131 izvještaj protiv 145 lica, među kojima je bilo 35 povratnika u vršenju krivičnih djela, kao i devet maloljetnika. 

Ističući da su od ukupnog broja krivičnih djela, 117 iz oblasti opšteg kriminalita, Savić je rekao da je u prva tri mjeseca ove godine u oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano 12 krivičnih djela.

 – Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto je 11 izvještaja protiv 12 lica, među kojima su četiri lica povratnici u izvršenju krivičnih djela – rekao je Savić.

On je dodao da materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 80.000 КM, dok stečena protivpravna imovinska korist iznosi 112.000 КM.

(infobirac.net)