Pavić prisustvovao izboru organizacija mladih i žena DNS-a

ZVORNIK

Pavić prisustvovao izboru organizacija mladih i žena DNS-a

 

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić rekao je danas u Zvorniku da DNS želi da da svoj doprinos u razvoju Republike Srpske.

 – Кao okvir svega toga vidimo jačanje dejtonske Republike Srpske, ekonomiju i zapošljavanje, smatrajući da su to elementi na kojima se može razvijati i voditi Republika Srpska – rekao je novinarima Pavić, nakon izbornih skupština Gradske organizacije žena i Gradske organizacije mladih DNS-a.

Ističući da je bilo zadovoljstvo prisustvovati izbornim skupštinama žena i mladih DNS-a, Pavić je rekao da se na tim skupovima osjetila izuzetna snaga, energija i želja da se gradi Zvornik, da se da doprinos u ukupnom razvoju Republike Srpske, da se sačuvaju dobra ove zemlje i da se njeguju dobri odnosi sa Srbijom. On je dodao da je snaga i energija žena i mladih DNS-a usmejrena i na razvoj lokalne zajednice, kao i na dalje jačanje DNS-a.

 – Кada su svi mislili da će DNS biti oslabljen nakon odlaska jednog broja ljudi, pokazalo se da je DNS izvršio samo porvjetravanje svojih redova, da je postao jači i stabilniji – rekao je Pavić.

On je podsjetio da je DNS napstio određen broj funkcionera, dodavši da je najvažnije što su članstvo i glasači ostali vjerni DNS-u.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Zoran Obrenović rekao je da je formiranje Gradske organizacije žena i Gradske organizacje mladih DNS-a učinjen prvi korak ka formiranje novog Gradskog odbora DNS-a.

 – Predstoje nam unutarstranački izbori DNS-a u Zvorniku, dok smo planirali da formiramo Gradski odbor DNS-a između 15. i 20. maja – rekao je Obrenović. 

Za predsjednika Gradske organizacije žena DNS Zvornik izabrana je Ivana Memedović, a za predsjednika Gradske organizacije mladih DNS-a izabran je Dobrica Кucalović. 

Memedovićeva je istakla da će se zvornička organizacija žena DNS-a baviti humanim radom, te obrazovnim, zdravstvenim i drugim temama.

 – Naravno, rukovodićemo se programskim principima DNS-a i boriti se za očuvanje autohtonosti DNS-a i politike koju vodi ova partija – rekla je Memedovićeva.

Кucalović je istakao da će centar djelovanja mladih DNS-a biti usmjeren na ostvarivanje interesa građana i razvoj sredine, dodavši da će mladi DNS-a u sprovođenju tih interesa tražiti podršku za svoje ideje i planove.

Pavić i Obrenović su otvorili nove prostorije DNS-a u Zvorniku.

(infobirac.net)