Sindikat penzionera Zvornik se priključio akciji „April mjesec čistoće“

ZVORNIK

Sindikat penzionera Zvornik se priključio akciji „April mjesec čistoće“

Sindikat penzionera grada Zvornika tradicionalno se priključuje akciji Gradske uprave Zvornik „April mjesec čistoće“. Oni već pet godina sprovode aktivnosti kako bi grad bio čistiji i ljepši, pa je tako za danas planirano čišćenje gradske plaže i šetališta čitavom dužinom, a nakon toga očistiće od rastinja i smeća i Jevrejsko groblje.


Predstavnici Sindikata penzionera Slavoljub Tomašević i Milivoje Miladinović istakli su da će u današnjoj aktivnosti učestvovati između 15 i 20 članova.
– Pripremili smo alat, a Gradska uprava će nam obezbjediti zaštitnu opremu i kese za otpad. Rijeka Drina i gradska plaža su ukras našeg grada i veliko bogatstvo koje moramo cijeniti i održavati čistim. Jevrejsko groblje održavamo tri puta u toku godine kako bi spriječili da se rastinje proširi. Mislim da su porodice koje su nestale u ratnom vihoru Drugog svjetskog rata zaslužile da o njima ostane trag, jer su dali i ekonomski i kulturni i sportski doprinos razvoju našeg grada – rekao je Tomašević koji je dodao da ne treba samo pričati o zaštiti životne sredine, već da svako od nas treba da preduzme konkretne korake u tom cilju.


On je napomenuo da će, ukoliko u dogovoreno vrijeme bude padavina, akciju odložiti do poboljšanja vremenskih uslova.
Miladinović je istakao i akciju Zajednice etažnih vlasnika A-bloka zgrada Z-15 čiji su članova većinom i članovi Sindikata penzionera.
– Posadili smo ruže i druge vrste cvijeća kako bi uljepšali prostor oko naše zgrade. Kada nastupi vrijeme prave vegetacije, onda će se naš rad vidjeti u punom svjetlu – rekao je Miladinović koji je istakao da će aktivnosti na uređenju i spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda zgrade nastaviti i ubuduće.

infobirac.net