Vatrogasna jedinica dobila opremu za spasavanje u saobraćajnim nesrećama

VLASENICA

Vatrogasna jedinica dobila opremu za spasavanje u saobraćajnim nesrećama

 

Teritorijalna vatrogasna jedinica Vlasenica dobila je opremu za spasavanje unesrećenih u saobraćajnim nesrećama. Tim povodom načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević posjetio je novoizgrađeni objekat vatrogasnog doma gdje je sa zaposlenima razgovarao o uslovima rada, aktivnostima i planovima za naredni period.

Кraljević je, ovom prilikom, rekao da nabavka alata, za koji su Vatrogasni savez Republike Srpske i opština Vlasenica izdvojili 25.000 КM, predstavlja nastavak započetih aktivnosti na jačanju kapaciteta Teritorijalne vatrogasne jedinice. Podsjetio je da je prošle godine izgrađen savremeni objekat vatrogasnog doma za koji je izdvojeno više od 300.000 КM.

 – Nabavili smo i određeni namještaj, a u narednim danima nastavićemo opremanje vatrogasnog doma i biće postavljen video nadzor. Opština Vlasenica nastaviće sa projektima koji imaju za cilj unapređenje zaštite od požara i spasavanja unesrećenih, kako bi naši vatrogasci radili u punom kapacitetu – rekao je Кraljević.

Prilikom primopredaje, načelnik opštine Miroslav Кraljević istakao je da će u narednim danima vlasenički vatrogasci testirati novi alat, te da je planirana pokazna vježba kojoj će prisustvovati građani.

(Izvor: opstinavlasenica.org)