Veslačke reprezentacije Turske i Srbije na Zvorničkom jezeru

OSTALI SPORTOVI REGIJA BIRAČ REGION

Veslačke reprezentacije Turske i Srbije na Zvorničkom jezeru

 

Veslačke reprezentacije Turske i Srbije borave u Malom Zvorniku i pripremaju se na Zvorničkom jezeru.

Uvijek dragi gost i domaćin svojim kolegama, Miloš Vasić rado se vraća zavičaju, Donjoj Trešnjici, Malom Zvorniku i Podrinju. Trofejnog reprezentativca Srbije kontaktirali smo tokom podnevnog predaha.

 – U Malom Zvorniku smo na pripremama za takmičarski dio sezone koji počinje već sljedećeg vikenda u Italiji. Zbog jake košave koja duva u Beogradu, odlučili smo se za ovu destinaciju pošto imamo sve uslove za normalno odvijanje treninga. Sa reprezentacijom Srbije na pripremama su i najbolji veslači reprezentacije Turske. Ovu ekipu čini 18 veslača, devet iz Turske i devet iz Srbije. Svakako da je dodatni motiv boravka ovdje i osnivanje veslačkog kluba koji je i zvanično 2. aprila primljen u Veslački savez Srbije. Кlub se zove Sportsko veslačko udruženje „Drina” Mali Zvornik – rekao je Vasić.

Sa veslačima u Malom Zvorniku je i Кoordinator programa za seniore i mlađe seniore, najtrofejniji trener u istoriji srpskog veslanja dr Nebojša Ilić. Trenersku karijeru počeo je u Veslačkom klubu Partizan 1986. Uspješno je kao trener radio i u Grčkoj i Turskoj. Na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima – evropskim i svjetskim prvenstvima – sa svojim posadama osvojio je 30 odličja, od toga po osam zlatnih i srebrnih i 14 bronzanih medalja. Ilić je, na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, prošle godine odbranio doktorsku disertaciju sa naslovom „Кinetička i dinamička analiza veslačog zaveslaja”.

Aleksandar Ivković, pomoćnik Nebojše Ilića i glavni trener veslačkog kluba Partizan, pokretač je i glavna karika u pronalaženju novih veslača koji će krenuti stopama trofejnog reprezentativca Miloša Vasića.

Gostujući veslači imaju optimalne uslove za boravak i odmor u hotelu „Rojal Drina”.

(Izvor: malizvornikinfo)