Realizacija projekta vrijednog više od 14.500 KM – Održan „Međunarodni dan sporta“

MA Izdvojena ZVORNIK

Realizacija projekta vrijednog više od 14.500 KM

Održan „Međunarodni dan sporta“

 

Sportskim susretima svih učenika, profesora i članova Savjeta roditelja Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ i Tehnički školski centar Zvornik započeli su realizaciju projekta „Međunarodni dan sporta“ čija je vrijednost više 14.500 KM.

Goran Grujić, direktor TŠC kaže da će kroz realizaciju ovog projekta škole dobiti mogućnost da nabave sportsku opremu i rekvizite kako bi se nastava fizičkog vaspitnja obavljala na višem nivou.

 – Zahvaljujući ovakvim projektima škola će moći da i dalje nastavi sa promocijom fizičkih aktivnosti kod učenika kako bi se kroz ovaj vid edukacije i vježbi smanjili faktori koji utiču na zdravlje svih nas – rekao je Grujić.

Prema riječima direktorice SŠC „Petar Kočić“ Biljane Pisić plan je da se i narednih godina nastavi sa obilježavanjem ovog datuma na isti način kako bi što više omasovili školska takmičenja i promovisali fizičke aktivnosti kako kod učenika, tako i kod profesora i roditelja.

 – Drago nam je da su u ovim sportskim manifestacijama učestvovali i predstavnici Savjeta roditelja obje škole i tako doprinijeli masovnosti projekta – istakla je Pisić.

Pomenuti projekat dio je širih aktivnosti koje se realizuju u Zvorniku i Doboju, a sprovodi ih Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Sportska takmičenja učenika dvije srednje škole, koje imaju preko 1.600 učenika, otvorio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(infobirac.net)