Policijski službenici PU Zvornik uspješno realizovali pokaznu vježbu

BRATUNAC REGIJA BIRAČ

Policijski službenici PU Zvornik uspješno realizovali pokaznu vježbu

 


Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, u okviru niza aktivnosti koje su preduzimali povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, izveli su danas, na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu, pokaznu vježbu postupanja policijskih službenika u slučajevima izvršenja teških krivičnih djela.
Prisutni su imali priliku da vide simulirane situacije gdje nakon izvršenja krivičnog djela razbojništva, osumnjičeni pokušava pobjeći, ali je brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, uz upotrebu službenog psa, lice lišeno slobode, kao i situaciju gdje lice nakon izvršenja krivičnog djela bježi u stambeni objekat, nakon čega slijedi blokada područja, upad u objekat i lišenje slobode.


Sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici Policijske uprave Zvornik postupili na isti način i u stvarnim situacijama koje bi zahtijevale ovakav vid angažovanja. Pored pripadnika PU Zvornik, u realizaciji pokazne vježbe su učestvovali i pripadnici Doma zdravlja Bratunac.

(PU Zvornik)