Veliki uspjeh učenika zvorničke muzičke škole – Pobrali nagrade na takmičenju

ZVORNIK

Veliki uspjeh učenika zvorničke muzičke škole

Pobrali nagrade na takmičenju

 

Učenici zvorničke Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ ostvarili su odličan uspjeh na republičkom takmičenju i potvrdili niz nagrada osvojenih ove godine na različitim festivalima i takmičenjima. Po riječima Dijane Zekanović, direktorice škole ovo takmičenje je rezultatski bilo najbolje do sada za ovu ustanovu.

 – U najtežoj kategoriji, odnosno na klaviru, gdje se takmiči najviše učenika, Amila Hrustanović osvojila je prvu nagradu sa 99,60 bodova, a u mlađoj kategoriji, odnosno pretkategoriji  Ana Mlađenović, koja pohađa pripremni razred osvojila je takođe prvu nagradu. Marija Arsenović  je osvojila drugu nagradu – istakla je Zekanović i pojasnila da je Marija Arsenović na prošlonedjeljnom takmičenju „Primavera“ osvojila prvu, a Amila drugu nagradu.

 – Kod mlađih učenika, u kategoriji klavir Selena Keser osvojila je drugu nagradu sa 89, 60 bodova, dok je učenica Elena Jokić, takođe uzela drugu nagradu sa 87, 60 bodova. U kategoriji starijih učenika, klavir, učenica Natalija Jokić osvojila je treću  nagradu – navela je Zekanović i dodala da je na klarinetu zapažen rezultat postigao Stefan Todorović.

 – Interesantno je da njegov program za ovo takmičenje nije odgovarao osnovnim školama, pa se Stefan takmičio sa srednjoškolcima i oduševio žiri i publiku,  i dobio specijalnu nagradu za osvojenih  maksimalnih 100 bodova – istakla je Zekanović i dodala da je Katarina Vidaković, koja se takmičila u kategoriji flauta, u mlađoj kategoriji osvojila prvu nagradu, sa 97,50 bodova.

Ove godine po prvi put je na republičkom takmičenju učestvovao i orkestar ove škole koji je sa 86 bodova osvojio drugu nagradu.

(Izvor: radioosvit.com)

FOTO: infobirac.net