Povodom Dana policije Republike Srpske – Odata počast poginulim pripadnicima MUP-a

MA Izdvojena ZVORNIK

Povodom Dana policije Republike Srpske

Odata počast poginulim pripadnicima MUP-a

 

Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske,  pripadnici Policijske uprave Zvornik su nakon održanog parastosa, položili cvijeće na spomen obilježje ispred zgrade PU Zvornik i tom prilikom odali počast poginulim pripadnicima policije Republike Srpske.

Vijence i cvijeće su položili i predstavnici Gradske uprave Zvornik, boračkih organizacija i porodice poginulih pripadnika policije.

Načelnik PU Zvornik Goran Abazović istakao je da su njihovi pripadnici tokom obilježavanja Dana policije imali niz aktivnosti u okviru šire društvene zajednice.

 – Imali smo Dan otvorenih vrata, predavanja u osnovnim i srednjim školama, niz sportskih manifestacija, akciju dobrovoljnog darivanja krvi, prijem penzionisanih radnika i porodica poginuli pripadnika policije Republike Srpske. Danas smo imali parastost i polaganje vijenaca i cvijeća na spomen obilježje poginulim pripadnicima policije čime smo pokazali da nismo, nećemo i ne smijemo da zaboravimo na pale drugove koji su u temelje Republike Srpske utkali ono najvažnije, odnosno svoje živote – rekao je Abazović.

On je dodao da se od ponovnog formiranja CJB, odnosno PU Zvornik konstantno smanjuje broj krivičnih djela, a povećava broj rasvijetljenih djela, pogotovu kada su u pitanju imovinska krivična djela, a smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda za smrtno stradalim licima, što je tokom nedavne posjete konstatovao i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

 – Nedavno smo završili radove na zamjeni stolarije i fasade, te će pripadnici PU Zvornik, ali i svi građani koji ostvaruju svoja prava u prostorijama ove zgrade imati mnogo bolje uslove za rad i boravak, a poseban efekat radova se ogleda u energetskoj efikasnosti objekta – istakao je Abazović i dodao da će i u naredom periodu pripadnici PU Zvornik raditi na podizanja stanja bezbjednosti na još veći nivo.

(infobirac.net)