Potpisani ugovori o grantovima za projekte u vrijednosti 143.000 KM

MA Izdvojena ZVORNIK

Potpisani ugovori o grantovima za projekte u vrijednosti 143.000 KM

 

Predstavnici Gradske uprave u Zvorniku, četiri osnovne i dvije srednje škole te Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS potpisali su ugovore o grantovima za projekte koji se tiču unapređenja zdravlja stanovništva, čija je vrijednost oko 143.000 KM.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Siniša Janjetović istakao je da se ovi projekti provode u Zvorniku i Doboju.

 – Značaj projekata se ogleda u podizanju svijesti, odnosno znanja svih stanovnika o očuvanju zdravlja i opasnosti od četiri rizična faktora po zdravlje, nezdrave ishrane, alkohola, duvana i smanjene fizičke aktivnosti – rekao je Janjetović i dodao da će kroz ove projekte mladi ljudi naučiti kako da stvore bolje životne navike.

Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika kaže da će se kroz ove projekte uraditi rekonstrukcija gradskog igrališta, sportskih terena te održati niz sportskih manifestacija i takmičenja.

 – Posljednje dvije godine urađeno je puno aktivnosti kako bismo došli do faze potpisivanje ugovora o realizaciji projekata koji su jako važni za našu lokalnu zajednicu. Zahvalni smo predstavnicima ministarstva, Svjetske banke te Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, koja je donator sredstava – istakao je Ivanović.

Jedna od projekata će sprovesti i Atletski klub „Zvornik“.

 – Mi ćemo omogućiti tri mjeseca besplatnog treninga za sve naše sugrađane, a nakon toga, u okviru obilježevanja Dana grada Zvornika, održati uličnu trku na kojoj će nastupiti svi oni koji su bili dio projekta – navela je Slavica Mandić, trener u AK „Zvornik“.

„Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika“ – dio projekta za Republiku Srpsku je sveobuhvatan projekat unapređenja zdravlja stanovništva čiji je cilj promjena stavova o rizičnim ponašanjima i unapređenje znanja i prakse koja promoviše dobro zdravlje.

(infobirac.net)