Pipkao stjuardesu: Pijani granični policajac BiH u uniformi pravio haos u avionu, pa završio iza rešetaka

REGIJA BIRAČ REGION SVIJET

Pipkao stjuardesu: Pijani granični policajac BiH u uniformi pravio haos u avionu, pa završio iza rešetaka

 

Jedan pripadnik Granične policije Bosne i Hercegovine propisno je osramotio i sebe i tu agenciju kada je poslat u inostranstvo kako bi doveo jednog državljanina BiH, koji je po potjernici ove zemlje uhapšen u Austriji, jer se, umjesto zadaći koja mu je povjerena, posvetio alkoholu i agresivnom udvaranju stjuardesi u avionu što je na kraju završilo njegovim hapšenjem.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je za Avaz kako se bizarni incident dogodio 20. marta kada su dvojica graničara poslati u Beč, gdje su od austrijske policije trebali preuzeti Dragana Guduraša, uhapšenog u Austriji zbog krivičnih djela koja je počinio u BiH.

Jedan od dvojice graničnih policajaca, koji je bio u službenoj uniformi, u avion za Beč stigao je, međutim, vidno pijan. Nakon što se ukrcao, potpuno je izgubio samokontrolu te je u jednom trenutku nasrnuo na stjuardesu te je počeo vrijeđati i seksualno zlostavljati, tačnije hvatati za zadnjicu.

Kako prenosi sarajevski list uzaludni su bili pokušaji njegovog kolege iz Granične policije BiH da ga obuzda i primiri, a bez rezultata ostala su i upozorenja osoblja aviona “Austrian Airlinesa”.

Umjesto da se smiri, pijani je policajac započeo s fizičkim obračunom i s drugim osobama u avionu. Po slijetanju u Beč pilot je pozvao policiju, koja je uhapsila pripadnika Granične policije BiH i odvela ga na triježnjenje.

Direktor Galić je izjavio kako je protiv problematičnog policajca odmah pokrenuta istraga, a otvoren je i disciplinski postupak. Sada se suočava s optužbama za nesavjesno obavljanje službenih zadataka, narušavanje javnoga reda i mira posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučom ili drugom aktivnošću kojom se narušava ugled Granične policije BiH.

Iz te policijske agencije su kratko prenijeli kako su pripadnici Granične policije BiH ogorčeni zbog sramote koju im je nanio kolega na službenom zadatku.

(Izvor: srpskainfo/avaz)