Tri tekvondo prvaka BiH iz Zvornika

BORILAČKI SPORTOVI MA Izdvojena

Tri tekvondo prvaka BiH iz Zvornika

Na prvenstvu BiH u olimpijskom tekvondou koje je održano u Posušju takmičari TKDK Zvornik ostvarili su odlične rezultate, a tri takmičara ovog kluba okitila su se titulom državnog prvaka.

Zlatnu medalju u konkurenciji kadetkinja do 55 kilograma osvojila je Marija Jokić, dok su se u konkurenciji mlađih kadeta zlatom okitili Uroš Mihajlović u kategoriji do 39 kilograma i Milan Sandić u kategoriji do 47 kilograma.

Srebrnu medalju u konkurenciji seniora do 87 kilograma osvojio je Ognjen Savić.

Bronzane medalje sa prvenstva BiH u Zvornik su donijeli juniorka Zorana Sandić u kategoriji do 68 kilograma, te kadet Nikola Rosuljaš u kategoriji preko 65 kilograma.

U konkurenciji mlađih kadeta TKDK Zvornik je ekipno osvojio prvo mjesto, dok su u konačnom plasmanu od 43 prijavljena kluba zauzeli 10. poziciju.

Na prvenstvu BiH učestvovalo je 9 takmičara iz Zvornika, a svi osvajači medalja ostvarili su plasman na balkanski šampionat.

Kadetkinja Marija Jokić veoma je blizu plasmana na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Litvaniji od 2. do 4. oktobra ove godine, a za to joj je potreban dobar rezultat na Kupu BiH koji se održva sljedećeg mjeseca.

infobirac.net